نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی کعبه زرتشت فارس

معرفی کعبه زرتشت فارس

نزدیک به برابر آرامگاه سوم، برجی از سنگ نزدیک به سپید رنگ ساخته شده که آن را امروزه کعبه زرتشت می نامند. برج نامبرده مانند مکعب بنا شده و در دیوار شمالی آن رو به آرامگاه ها، دربی هم دارد که بسیار بلندتر از رویه زمین و در بخش بالای برج است، ساخته شده است، باور دانشمندان باستان شناس درباره این ساختمان، گوناگون است، پاره ای از دانشمندان و کاوشگران در نشانه های باستانی چون پروفسور زاره فرانسوی بر آن است که این ساختمان، آتشکده بوده و پرچم های شاهی هخامنشیان در آنجا نگهداری می شده است، به انگیزه آن که روی سکه هایی که در زمان شاهان دست نشانده قیمت تور شیراز پارس در روزگار پس از هخامنشیان زده شده، شاه در حال پرستش و نیایش در یک سوی این آتشکده ایستاده و در سوی دیگرش پرچم های شاهی به چشم می خورند.

معرفی کعبه زرتشت فارس

در دیوار خاوری و باختری کعبه زرتشت، در بخش پایین دو سنگ نبشته به خط پهلوی از روزگار پادشاهان ساسانی در سال های ۱۳۱۶ و ۱۳۱۷ خورشیدی به وسیله گروه علمی گسیلی دانشگاه خاوری شیکاگو پیدا شده و جستار آنها نزدیک به شرح و نام پاره ای از بزرگان کشور ساسانی می باشد و نیز در دیوار جنوبی برج نامور به آتشکده، سنگ نبشته ای هم به خط یونانی، کنده شده است که شرح جنگ شاپور یکم ساسانی را با والرین امپراتور روم بیان می کند.

دو آتشکده در سوی باختر نقش رستم در سراشیبی کوه حسین آباد، دو سنگ مکعب گونه یک پارچه بزرگ و کوچک به بلندی نزدیک به ۲ متر و 5/ 2 متر برپاست که از خود کوه تراشیده شده و روش ساخت آنها با هم ناهمگون است. این دو سنگ تور لحظه آخری شیراز آتشکده ای بوده که در روزگار شاهان هخامنشی یا پس از آنها برای نگه داری آتش، ساخته شده است، آتشکده بزرگ تر در جنوب شیب کوه حسین آباد (نقش رستم) و آتشکده کوچک تر در شمال شیب همین کوه، پهلوی یکدیگر قرار دارند.

معرفی کعبه زرتشت فارس

در ادامه پاسارگاد را بهتر بشناسیم

به گونه ای که بر اربابان دانش و تاریخ دانان پوشیده نیست، اسکندر گجسته مقدونی، پس از سوزانیدن و نابود کردن تخت جمشید و دیگر پایتخت های ایران و مرکزهای بزرگ امپراتوری هخامنشی و چپاول آنها، دست آویزها (سند و مدرک ها) و سالنامه های شاهی، کتاب های علمی و پزشکی و اخترشناسی و فلسفی ایران را به یونان برد، تا هر اندازه از جستارهای علمی و فلسفی و تاریخی آنها مورد سودجویی دانشمندان و تاریخ نگاران یونانی باشد بدان زبان پچواک کنند و سپس اصل آنها را نابود سازند و تا آنجا که فیلسوفان و تاریخ نگاران و اخترشناسان ایرانی را سر به نیست کرد که مبادا، دانش های ایرانی که در سینه آنهاست، دوباره نوشته شود و به صورت کتاب درآید.

معرفی کعبه زرتشت فارس

حمزه اصفهانی که یکی از تاریخ نگاران و پژوهشگران سده چهارم هجری است. تاریخی بسیار پر ارج درباره ایرانیان، آشوری ها، سریانی ها، عبرانی ها، مصری ها، یونانی ها و تازیان نوشته، در کتاب (كبارالامم) می نویسد: «سپاه اسکندر تاریخها و قانونها را به آب انداختند و هر جا از تاریخ نگاران یا قانون شناسان و آیین دانان ایرانی را می یافتند و هر جا که آنان را پیدا می کردند، بی پروا می کشتند، بدین آهنگ که نسل های جوان نرخ تور شیراز ایرانی از گذشته های پر فرو شکوه خود بی خبر مانده، نسبت به آیین و آداب مدنی خود، نادان و برای پذیرش آیین و رسم یونانی و پذیرفتن ملیت یونان آماده باشند.»

شمار این کوشک های مجموعه پاسارگارد یعنی آن چه تاکنون از زیر خاک در آمده، سه کاخ می باشد که یکی از آنها کاخ ویژه و دیگری کاخ بار کورش را برپا می داشته است. و این نشانه ها از سال ۱۳۲۹ و پس از آن به وسیله بنگاه علمی تخت جمشید به دستور اداره کل باستان شناسی پاک و تا رویه نخستین دیستک، خاک برداری شده است.

معرفی کعبه زرتشت فارس

این بود فهرست و دورنمایی از بازمانده های یک کاخ بزرگ شاهنشاهی خاور که دگرگونی های روزگار و سازوکاری طبیعی، آن را ویران و سوای بخش هایی کوتاه، بازمانده را با خاک یکسان کرده است. آری، دیروز مورد شگفتی و آفرین گویی بود امروز مایه پندگیری و افسوس!

نوشته و دست آویز درستی درباره سازوکار و انگیزه ساختن پاسارگارد و تخت جمشید یا شهر استخر و دیگر شهرهای تاریخی و کهن سال همانند آنان در دست نیست تا به گونه پژوهشی و بی تردید آشکار گردد که در روزهای آبادانی، چگونه بوده اند و از هر ساختمانی برای چه آهنگی سود جسته می شده است.

معرفی کعبه زرتشت فارس

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی کعبه زرتشت فارس,معرفی تور شیراز,تورهای ارزان شیراز,بهترین قیمت تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 89
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید

آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید

در سال ۱۳۱۴ خورشیدی در جنوب خاوری ایوان تخت جمشید شیراز که در بخش خاوری حرم سرای خشایارشا قرار گرفته است، از سوی آقای دکتر اریک اشمیت نماینده دانشگاه شیکاگو، کاوش و خاک برداری انجام شد و بر اساس  کوشش های آن کاوشگر ارجمند، ساختمان هایی بسیار که کف آنها برابر با کف حرم سرا است با دیوارهای خشتی و پای ستون های سنگی هموار و کنده کاری شده بسیار زیبا و برجسته پیدا شده و به نام ساختمان های گنجینه نام گذاری شده است. از آن جمله حیاطی است که در پیرامون آن تالارهایی بسیار و بزرگ و کوچک و راهروهایی دیده می شود که در همه آنها نشانه هایی رزرو تور شیراز از آتش سوزی های مکرر پدیدار است.

آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید

حیاط نو پیدایش

این حیاط در میان ساختمان ها قرار گرفته و مانند چهار گوشه ای است که درازی هر پهلوی آن 75 / 22 متر است. در چهار سوی این حیاط چهار ایوان ساخته شده که هر یک دارای ۴ ستون بوده و پاسنگ های آنها هنوز برجاست. تنه و سر ستون های آنها از چوب بوده که در هنگام آتش سوزی اسکندر گجسته، همگی سوخته است. کف ایوانها از گونه ای شفته برساخته (معمول) دوره و روزگار هخامنشی پوشیده و روی آن را با رنگ سرخ طبیعی اندود کرده اند.

در دو ایوان خاوری و جنوب حياط مزبور و انجمن کنده کاری برجسته با شکوهی به درازای 29 / 6 متر و بلندی 7 / 2 متر، به دیوارهای جنوبی و خاوری ایوانها چسبانیده شده است. در هر یک از کنده کاری ها، در میان، داریوش بزرگ هخامنشی روی تخت گوهر نشان نشسته آفر تور شیراز، عصای بلند شاهانه در دست راست و دسته گل مانندی که در روزگار هخامنشیان برساخته بوده در دست چپ دارد.

آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید

در پشت سر داریوش، پسرش خشایارشا که جانشين داریوش بود. پشت تخت شاهانه ایستاده، با دست راست پادشاه را نشان می دهد. در پشت خشایارشا دو تن از بزرگان کشور هخامنشی ایستاده اند، نخستین مرد، سرپرست کیش و آیین آن روزگار و دومی جنگ ابزاردار شخص پادشاه می باشد، همان سو در پایان انجمن سنگ تراشی شده نیز، دو تن از افسران یا نگهبانان پارسی با ابزار جنگی در آنجا هستند برای خرید بلیط شیراز به سایت آژانس مسافرتی چهارفصل به نشانی chaharfasl . net مراجعه کنید. . در جلو تخت داریوش دو دانه عودسوز پایه دار بلند که درب آنها به وسیله زنجیری نازک به عودسوز پیوست می باشد، با پایانه زیبایی کنده کاری شده است.

آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید

پس از آن یک تن از بزرگان کشور که تن پوش مادی در بر دارد و گویا سپه سالاریا گنجینه دار بزرگ می باشد به پیشگاه داریوش بزرگ باز یافته و با فروتنی سرگرم دادن گزارش می باشد. در پایان این سری نگاره ها، باز دو تن از گارد ویژه با تن پوش پارسی و ساز و برگ ایستاده اند.

آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید

اسلحه دار باشی شاه که سومین نگاره پشت سر داریوش است خنجری به کمر دارد که با زیبایی درست کنده کاری شده و روی آویزه آن آراسته به چند گل قشنگ است و دسته آن دارای یک رشته نگاره های لوزی می باشد، نیام (غلاف تازی) خنجر در بالا، دو جانور بالدار که پشت به پشت داده و تنه آنها به شیر و پاهایشان به پنجه شاهین همانندی دارد، آراسته شده است. این دو جانور یک دست خود را روی گلی گذاشته و دست دیگرشان را بلند نموده و سر خود را به سوی یکدیگر برگردانیده اند. در میان نیام خنجر نامبرده، آراستگی هایی بسیار زیبایی به گونه، ۹ بز کوهی که هر کدام با دو دست به پشت دیگری پشت داده، به چشم می خورند و در پایین نیام خنجر نیز یک شیر و سه بز کوهی کنده کاری شده است. از زیبایی نگاره های قشنگ روی نیام خنجر و بخش های دیگر کنده کاری نامبرده بالا می توان بهترها و شاهکارهای هنری روزگارهخامنشیان به ویژه داریوش بزرگ پی برد.

آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید

یکی از کنده کاری های نگاره دار نامبرده که راست تر و درست تر است برای نشان دادن شاهکارهای هنری و نشان های پر شکوه و با فر دوران هخامنشیان، به موزه ایران باستان در تهران برده شده و در تالار بزرگ نمایش در اشکوبه یک به دیوار شمالی نزدیک به دیوار خاوری تالار چسبانیده شده است و لنگه دیگرش که نزدیک به همانند آن است، در تخت جمشید در جای خود جا گذاشته شده است. پس از برداشتن بخشی از خاک های زیادی حیاط نو پیدایش، هفت دانه پلمه سنگی بزرگ که در روزگار خشایارشا آماده شده، پیدا شده است. دو تای از آنها دارای سنگ نبشته بابلی و پنج تا خط میخی پارسی است. جستار سه پلمه از خط پارسی مانند جستار پلمه ای است که از حرمسرای خشایارشا پیدا شده و پچواک آن در بالا در جای خود نوشته شده. سنگ نبشته دو پلمه دیگر از خط پارسی که به یک جستار و چنین است. این پلمه ها نمونه ای است از نوشته هایی که در روزگار خشایارشا در گوشه کاخها زیر دیوار می گذاشته اند.

آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: آثار باستانی تازه پیدا شده در محوطه تاریخی تخت جمشید,آفر تور شیراز,قیمت تور شیراز,بهترین تورهای شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 89
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

در بخش های بالای کوهی که مجموعه تخت جمشید در دامنه آن واقع شده است، گورهایی برای پادشاهان گذشته هخامنشی، در خود کوه ساخته شده است که نام بردار به دخمه می باشند، یکی از این دخمه ها در شمال و دیگری در جنوب کوه و یکی هم در جنوب تخت، در پیش آمدگی همان کوه است که نیمه کاره مانده است. در ادامه با آژانس مسافرتی چهارفصل همراه باشید تا در مورد آرامگاه های درون مجموعه تخت جمشید شهر زیبای شیراز بیشتر بدانیم.

جهت رزرو تور شیراز به سایت رویای جهانگردی چهارفصل به آدرس chaharfasl . net مراجعه نمایید. 

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

نمای گورها از دو بخش روی یکدیگر درست شده و سنگ تراشی روی آنها مانند کنده کاری های یک کوشک هخامنشی می باشد. بخش پایین نما، نگاره ایرانی را می نمایاند که آسمانه آن روی چهار ستون قرار گرفته و دربی در میان ستون ها نمایان است و سنگ دور آن درب که به جای چهار چوب است، دارای نگاره گونه ای گل یاس، همانند به گل های درب پرستش گاه نامبردار به (ارخت ئو = اړخ تئی بون) آتن می باشد و روی بالای تور شیراز ستونها یک ردیف شیر، کنده کاری شده است. بالای آسمانه ایوان، تختی به چشم می خورد که ۲۸ تن از نمایندگان توده ها و تیره های پیرو شاهنشاهی هخامنشی، در دو ردیف افقی، آن را روی دو دست نگاه داشته اند.

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

روی تخت نامبرده، تخت سه پله ای و یک آتش دان پدیدار است و شاه روی سریر ایستاده و کمانی به دست چپ گرفته و دست راست خود را به سوی آتشدان دراز کرده و سرگرم نیایش است. در بالای آتش دان، گروه ماه و جلو شاه در بخش بالا، فروهر که نشان اهورامزدا است، در حال پرواز نمایان است.

در درون آرامگاه ها به ناهمگونی اتاق یا دالانی است که از خود کوه کنده شده، در یکی از آنها تنها یک پستو و در دیگری چند پستوی تودار دارد و گورها را در درون پستوها، روی سنگ سکو مانندی کنده اند.

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

آرامگاه شمال خاوری

گور شمال خاوری مجموعه تخت جمشید تور شیراز تابستان 98، تنها دارای یک اتاق نا آراسته و یک پستوی بزرگ است که در آن دو گور ساخته اند و این دو گور از آن اردشیر دوم هخامنشی می باشد.

آرامگاه جنوب خاوری

این آرامگاه از بناهای روزگار اردشیر سوم و آرامگاه خود او می باشد، برای آن که کشور مصر که در جستار سنگ نبشته زیر، بالای سر شخص مصری نام برده است در پادشاهی اردشیر دوم جزو کشورهای باج گذار ایران نبوده، بلکه در زمان اردشیر سوم در سال ۳۴۴ پیش از میلاد، دوباره جزو کشور ایران پرورده (یعنی) باج گزار آن گردیده، این آرامگاه، دالانی یا اتاقی دارد با سه پستوی تودار که در هر کدام دو گور کنده شده است.

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

آرامگاه (دخمه) جنوبی

آرامگاه سومی که در جنوب تخت جمشید در دماغه کوه قرار گرفته، نیمه کاره مانده و تنها بخش بالای آن که شاه در برابر آتش دان به نماز و نیایش سرگرم است، ساخته و کنده کاری شده است. به درستی این آرامگاه (دخمه) برای داریوش سوم، پسین پادشاه هخامنشی که پیش از پایان یافتن آن از اسکندر شکست خورده و درگذشته است.

نمایندگان توده های باجگزار

از سه آرامگاه نام برده شده، تنها دخمه جنوب خاوری دارای سنگ نبشته ای است به سه زبان که در دو ردیف بالای سر ۲۸ تن نگه دارندگان تخت و دو تنی که در دو سوی تخت ایستاده اند، از چپ به راست کنده شده تور شیراز تیر 98 به قرار زیر است:

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

در ردیف بالا به این پارسی است - این مادی است . این خوزستانی است . این پارتی است . این هراتی است . این باختری است . این سغدی است . این خوارزمی است - این زرنگی (سیستانی) است . این رخجی است . این ث گوشی است . این گنداری است ۔ این هندی است . این سکایی هوم ورکاست.

بالای سر ردیف پایین، این سکایی تیز خود است . این بابلی است . این آشوری است . این عرب است . این مصری است - این ارمنی است - این کاپادوکی است . این سیردی (لیدی) است - این یونانی است . این سکایی آن سوی دریاست - این مقدونی است - این یونانی سپردار است . این پوتی است . این حبشه ای است.

بالای سر، نفر پهلوی چپ تخت، این مچیایی است. بالای سر نگاره پهلوی تخت، این گرکی است.

باید دانست که این مردمان، نمایندگان توده ها و تیره های کشورهایی هستند که در روزگار اردشیر سوم، پیرو و باجگزار ایران زندگی می کردند.

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

آرامگاه های سوم و چهارم

این آرامگاه ها که در مجموعه تخت جمشید قرار دارند، ساختمان های آنها همانند دخمه های دیگر است و ا آن اردشیر یکم و داریوش دوم می باشد. پس از این رو و بنا به باور شماری از تاریخ نگاران پیشین و کنونی، چهار تن از پادشاهان نخست دودمان هخامنشی از خاندان ویشتاسب، در نقش رستم و اردشیر دوم و سوم در آرامگاه های تخت جمشید به خاک سپرده شده بوده اند.

دیستک (ساختمان) آرامگاه ها

چنان که گفته شد چهار آرامگاه در نقش رستم ساخته شده است، در پیدا، این گورها (دخمه ها) به سه بخش افقی روی یکدیگر بخش می شود و همگی به یک گونه و همانند صلیب یونانی می باشد و بلندی هر کدام 5 / 24 متر است.

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

بخش نخست آرامگاه ها که نزدیک به زمین قرار گرفته، هموار و تهی از هر گونه سنگ تراشی است و راست گوشه مانند است. بخش دوم آن به گونه ایوانی است که دارای چهار ستون است و سر ستون های آن ها همانند سر گاو است که به دیوار چسبیده اند. دربی هم که گیلویی مصری دارد. در میان ایران دیده می شود که از آن ها به درون آرامگاه ها و گورها وارد می شوند.

در بخش سوم که بخشی بالاتر از دیگر آرامگاه هاست، مانند کنده کاری های بخش دوم آرامگاه های تخت جمشید، شاه بر روی تختی که سه پله دارد و بر روی تختی دیگر قرار گرفته به گونه نماز و نیایش ایستاده و به کمانی که در دست چپ دارد تکیه داده است و دست راست را به سوی آتش دان که در جلو است دراز نموده و در بالا گرده خورشیدی و فروهر که در حال پرواز است، دیده می شوند. تخت مزبور را ۲۸ تن از نمایندگان کشورهای پیرو ایران در دو ردیف نگه داشته اند.

آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: آشنایی با آرامگاه های مجموعه تخت جمشید,آفر تور شیراز,قیمت تور شیراز,بهترین تورهای شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی نقش رستم فارس

نقش رستم جایی است که در آن چهار آرامگاه برای چهار تن از نخستین شاهان سلسله هخامنشی از دودمان گشتاسپ (ویشتاسب) در دامنه کوهی که اکنون نامبردار به کوه حاجی آباد می باشد، کنده شده است.در ادامه با آژانس مسافرتی چهارفصل همراه باشید تا در مورد نقش رستم شیراز بیشتر بدانیم.

کوه حاجی آباد که نقش رستم در آن است در ۵ کیلومتری شمال تخت جمشید، آن سوی رود پلوار قرار گرفته است. نام این کوه به انگیزه بودن آرامگاه های شاهان هخامنشی در آن، پیش از آن کوه و تپه شاهی بوده و اکنون به انگیزه دهکده ای که در نزدیکی تور شیراز آن است و نامش حاجی آباد می باشد، این کوه نامبردار به کوه حاجی آباد شده است.

معرفی نقش رستم فارس

انگیزه نامگذاری

انگیزه نامگذاری نقش رستم این است که چون نگاره هایی هم از شاهان ساسانی با تن بسیار بزرگ در پایین آرامگاه ها کنده کاری شده و مردم و اهالی، آنها را به انگیزه درشتی اندام، چهره رستم پهلوان شناخته شده دانسته اند، از این رو جای مزبور را نقش رستم گفته اند.

معرفی نقش رستم فارس

آرامگاه داریوش

آرامگاه دومی از سوی دست راست که نگاره آن در شماره ۵۷ نشان داده شده، بزرگ تر از آرامگاه های دیگر است. در این آرامگاه در بخش بالا، پشت سر شاه، سنگ نبشته ای به سه زبان پارسی باستانی، ایلامی و بابلی که داریوش رزرو تور شیراز بزرگ پسر ویشتاسب آن را نویسانده است. پس برابر نوشته این سنگ نبشته که پچواک آن در زیر خواهد آمد، روشن و آشکار شده که این آرامگاه از آن داریوش است، درون آرامگاه دخمه ای است دهلیز مانند که هیچ نگاره و کنده کاری ندارد و ۹ گور در خود سنگ کنده اند.

پچواک سنگ نبشته چنین است:

خدای بزرگی است اهورامزدا، که این زمین را آفریده که آن آسمان را آفریده، که مردم را آفریده، که خوشی را برای مردم آفریده، که داریوش را شاه کرده، یگانه شاهی را از بسیاری، یگان فرمانداری را از بسیاری.

معرفی نقش رستم فارس

منم داریوش، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه کشورهایی که بسیاری از نژادها و توده ها در آن ها نشیمن دارند، شاه این زمین پهناور تا آن دورها پسر ویشتاسب هخامنشی، پارسی پسر پارسی، آریایی از نژاد آریایی. داریوش شاه بزرگ گوید:

«این است به خواست اهورامزدا، کشورهایی که افزون از پارس، گرفته و بر آنها فرمانروایی دارم، به من خراگ می دهند، آن چه از سوی من به آنها گفته می شود، فرمان می برند، روش و آیین من در آنجاها روا و نگه داشته شده است: ماد - خوزستان - خراسان و گرگان - هرات - باختر - بلخ - سغد - خوارزم - سیستان - رج - ت گوش (ساتاگید) - هند - سکاهوم ورکا - سکای تیز خودان - بابل - آشور - عربستان - مصر - ارمنستان - کاپادوکیه - لیدیه - یونانی های آسیای کوچک - سکاهای آن سوی دریا ۔ مقدونیه - یونانی های سپردار (تراکیه) - پوتی یا حبشه - مچیا - کرکا»

داریوش شاه گوید: «اهورامزدا هنگامی که دید این سرزمین در هم گشته، آن را به من سپرد، مرا شاه کرد، من شاهم به خواست اهورامزدا، من آن را آراسته کردم، هر چه به آنها فرمودم روان شد، چنان که اراده من بود. اگر تو اندیشه کنی چند جو آفر تور شیراز (چه گوناگون شکل) بود، آن کشورهایی که داریوش شاه اداره می کرد، این پیکرها را بنگر، آنها تخت مرا می برند، از این راه، تو می توانی آنها را بشناسی، آن گاه خواهی دانست که نیزه های پارسیان دور رفته، آن گاه خواهی دانست که پارسیان دور از پارس جنگیده اند.»

معرفی نقش رستم فارس

داریوش شاه گوید: «این است آن چه من کرده ام، همه را به یاری و خواست اهورامزدا کرده ام، اهورامزدا به من یاری کرد تا کار را به انجام برسانم. اهورا مزدا مرا از هر بدی. نگه دارد، هم چنین خانواده من و این کشورها را. این را من از اهورامزدا درخواست می کنم این درخواست مرا اهورامزدا بپذیرد» ای بشر، آن چه اهورامزدا فرموده به تو میگویم، راه راست مگذار، بدمیندیش، گناه مکن، یا ای بشر، فرمان اهورامزدا را گردن بنه، راه راست را مگذار، ستم کار مباش.»

گئوبرو و پاتی شوواریش، نیزه دار، داریوش شاه - آسپنا تیرانداز و کماندار داریوش. این مچیایی هستند.

آرامگاه (دخمه) خاوری

از چهار دخمه ای که در نقش رستم هست، یکی دخمه دست راست یا آرامگاه خاوری است که جبهه آن به سوی باختر نگرش دارد. این آرامگاه سنگ نبشته ای ندارد، ولی چنان که گفته اند، آرامگاه خشایارشا پسر داریوش یکم می باشد.

معرفی نقش رستم فارس

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی نقش رستم فارس,رزرو تور شیراز,آفر تور شیراز,قیمت تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی مجموعه پاسارگاد

معرفی مجموعه پاسارگاد

پاسارگاد یا پارسه گدر، درست آن در روزگاران دیرین (پارسه کد) یعنی روستای پارسه بوده که در روزگار هخامنشیان مرغاب خوانده می شده و چون آرامگاه کورش در آن جا ساخته شد آن جا را گورگاه (آرامگاه) مرغاب خواندند و یک معنی آرامگاه در زبان عربی (مشهد) می باشد، پس از اسلام نام آنجا مشهد مرغاب نامیده شد. و با گذشت زمان، یونانی ها آن جا را پاسارگاد خواندند. نشانه هایی بسیار از روزگار هخامنشی در آن جا به چشم می خورد.

پاسارگاد در هنگام فرمانروایی کورش بزرگ، تور شیراز تیر 98 پایتخت پارس و ایران بود و در ۶۰ کیلومتری شمال خاوری تخت جمشید در کنار باختری جاده شوسه به جدایی چهار کیلومتر قرار گرفته و پایه شهر شدن آن در مرز سال ۵۴۰ پیش از میلاد به فرمان کورش بزرگ ریخته شد و در هنگام پادشاهی کورش شهری بزرگ گردید و ساختمان هایی با شکوه در آن جا بنا نهاده شد. اکنون نیز نشانه هایی از ساختمان های آن پابرجا و پدیدار است مانند آرامگاه کورش که مردمان آن جا به انگیزه همانندی که به گور زنان دارد، آن را گور مادر سلیمان گویند و دیگر نشانه های کاخ ها و سنگ تراشی های برجسته آدم بال دار و جز آن هاست.

معرفی مجموعه پاسارگاد

آرامگاه کوروش بزرگ

آرامگاه کوروش، اتاقی است چهار گوشه که از سنگ مرمر سپید مانند. در بالای یک پایه شش اشکوبه ای از همان سنگ ساخته شده است و هر اشکوبه بالایی آن از اشکوبه زیرین کوچک تر و به همین انگیزه دورادور آن، پله هایی ساخته شده است.

بلندی همه این ساختمان از بام اتاق تا رویه زمین نزدیک به ۱۱ متر است، اتاق نامبرده درب کوچک و باریکی داشته که در آن اتاق، پیکر بسان مالیده کورش را در تابوتی از طلا با چیزهای گرانبهایی دیگر، مانند میز و جام های زرین و تن پوش های بهادار آرایش یافته با سنگ های گرانبها، گذاشته بودند. از نشانه هایی که در پیرامون آرامگاه کورش به چشم می خورد، چنین دانسته می شود که ساختمان مزبور در باغی باصفا و پر چمن که تور شیراز مرداد 98 دیوارهایی بلند و جویبارهایی دل انگیز بسیار داشته، قرار گرفته بوده.

معرفی مجموعه پاسارگاد

بنا به نوشته آرین و دیگر تاریخ نگاران یونانی، اسکندر مقدونی پس از آن که به پاسارگاد وارد شد به آرامگاه کورش رفته دید سنگ نبشته ای به خط پارسی بدین شرح در آن نوشته اند: «ای مرد نابود شدنی، من کورش پسر کمبوجیه هستم، من دولت شاهنشاهی پارس را درست کرده و فرمانروای سراسر آسیا بودم. به این آرامگاه رشک مبر». پس اسکندر به درون آرامگاه رفته و از دیدن چیزهای گرانبهای نامبرده در بالا بی اندازه در شگفت شد. پس از رفتن اسکندر از پاسارگاد، در آن جا شورشی روی داده و بیشتر چیزهای درون آرامگاه را دزدیدند. اسکندر پس از بازگشت از هند و باختر به آریستوبول که از نزدیکانش بود، فرمان داد به درون آرامگاه کورش رفته بازمانده چیزهای آن را گرد آوری نموده به جای خود بگذارد. سپس درب آن را گرفته و مهر اسکندر را بر روی آن بزند تا کسی نتواند به درون آن وارد تور شیراز شهریور 98 شود.

معرفی مجموعه پاسارگاد

تخت طاوس

نزدیک آرامگاه کورش در شهر شیراز، دو سنگ یک پارچه به مانند مکعب پدیدار است که در نزد مردم آنجا به نام تخت طاوس نامبردار شده و آن ها را آتشگاه هم می گفته اند. درون این سنگ ها تهی و مانند آتشکده می باشد. باید دانست که گمان مردم آن جا در این باره بی انگیزه نبوده، برای آن که نشانه های آتشکده در آنها دیده می شود. بلندی سنگ بزرگ تر ۲ / ۲۵ متر و درازی یکی از پهلوها قاعده اش 12/2 متر می باشد. این سنگ در سوی جلو، پلکانی هم دارد.

معرفی مجموعه پاسارگاد

پرستشگاه

در نزدیکی آرامگاه کورش، نشانه ساختمان معبد مانندی به چشم می خورد و از آن یک پایه درگاه به جای خود بازمانده است. روی این پایه (جرز) چهره آدم بالداری، مانند چهره های آشوری به گونه ای برجسته سنگ تراشی شده است. بازوی راست این نگاره خم گشته و به بلندی شانه اش به پیش دراز است و تاجی بر سر دارد همانند تاج مصری. تن پوش ایلامی و موی پارسی دارد.

در ۸۰۰ متری آرامگاه کورش در شمال باختری آن، نشانه کاخی از سنگ سپید و خاکستری دیده می شود که از بناهای خود این پادشاه بزرگ بوده و گمان می رود به یادگار گشودن کشور ماد ساخته شده باشد. از نشانه های این کاخ می توان این را در نظر گرفت که بنای آن در روزگار پیشین دارای ایرانی با چهار ستون بوده که دو اتاق هم در دو سویش داشته است.

معرفی مجموعه پاسارگاد

در همین جا، تالار بزرگی دیگری به درازای 5/ 44 متر و پهنای 5/ 34 متر ساخته بوده اند که دو ردیف ستون داشته است. از این بنا یک ستون و سه پایه، برجای مانده است و روی یکی از سه جرز، سنگ نبشته ای به نوشته خط میخی و ایلامی و آشوری مانند سنگ نبشته های تالارهای دیگر نوشته شده است.

معرفی مجموعه پاسارگاد

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی مجموعه پاسارگاد,رزرو تور شیراز,قیمت تور شیراز,تورهای ارزان شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی نقش رجب فارس

معرفی نقش رجب فارس

پس از گذشتن از تخت جمشید در کهن شهر شیراز به سوی شمال خاوری رو به جاده اصفهان و پیمودن سه کیلومتر راه در سوی راست جاده، تنگنایی در کوه رحمت که تخت جمشید در دامنه آن قرار دارد، به چشم می خورد. این جا را نقش رجب می گویند. در نقش رجب سه انجمن بر سینه کوه کنده کاری شده است. اگر کسی رو به جنوب بایستد، یک انجمن در سوی چپ می بیند که ۳ متر بلندی و 5/ 4 متر پهنا دارد.

برای خرید بلیط شیراز به سایت آژانس مسافرتی چهارفصل به نشانی chaharfasl . net مراجعه کنید. 

در این انجمن (مجلس تازی) پادشاهی بر اسب سوار است و چند تن از گماشتگان و نوکران بلند پایه در پشت او ایستاده اند. شخص سوار، شاپور یکم پسر اردشیر پاپکان پادشاه سرفراز کشور ساسانی است و نبشته هایی چند در سینه اسب او و متن انجمن کنده کاری شده به نبشته پهلوی نگارده شده که پچواک آن چنین است:

معرفی نقش رجب فارس

اورمزدپرست، خداوندگار، شاپور، شاهنشاه ایران و انیران ، فرمانروا از سوی خدا پسر اورمزدپرست، خداوندگار، اردشیر، شاهنشاه ایران، فرمانروا از سوی خدا، پسر خداوندگار، بابک شاه. انجمن رو به رو، دارای همان پهلوهاست. در آن، پیکر دو پادشاه در حال پیاده نمایان و در جلوی آنها دو بچه ایستاده اند. آن دو پادشاه با هم چنبره (حلقه تازی) ای را در دست دارند که گویا نشانه بستن پیمان با یکدیگر هستند. بر روی این کنده کاری، سنگ نبشته ای کنده شده بود که از بین رفته است و بخش پایان آن به جای مانده و چنین پرورده (معنی) می دهد:

معرفی نقش رجب فارس

کیش و آیین زرتشت از بین رفته بود، من که شاهنشاه هستم، آن آیین را دوباره زنده کرده و برپاداشتم. از پرورده این جستار چنین دانسته می شود که سنگ نبشته مزبور به فرمان اردشیر پاپکان که زنده کننده آیین و کیش زرتشت بوده، نوشته شده و پیکر بالای سنگ نوشته، چهره خود اردشیر است. سنگ تراشی دست راست دارای دو متر بلندی و 5/3 متر پهناست. در این انجمن دو سوار روبه روی یک دیگر ایستاده تور شیراز که یکی از آن ها تاجی بر سر دارد و هردوی آن ها نیز چنبره ای را با هم گرفته اند. نزدیک پرستشگاه نیز سنگ نبشته ای که همانند آن روی جرز درگاه کاخ از سنگ سپید کنده شده و از پیش پدیدار بوده است، ولی اکنون از بین رفته است.

معرفی نقش رجب فارس

نگاره شاپور یکم ساسانی

در بخش پایین کوه نقش رستم، نزدیک به زمین. سنگ تراشی هایی بسیار از روزگار پادشاهان ساسانی به چشم می خورد. در نزدیکی زمین بین آرامگاه داریوش یکم و اردشیر یکم هخامنشی، انجمن سنگ تراشی شده به بلندی ۵ متر و درازای ۱۱ متر نمایان است. در این انجمن، مشخص بر اسب سوار و یک تن در پیش اسب او، زانو زده، درخواست بخشش می نماید. و یک تن دیگر از بزرگان در پهلوی او ایستاده است. در پشت سوار هم دو تن دیده می شوند. آن که سوار بر اسب است، شاپور یکم، دومین پادشاه توانا و کشورگشای دودمان ساسانی، پسر اردشیر پاپکان است که بین سال های ۲۴۲ تا ۲۷۱ میلادی در سراسر جهان آن روزگار، فرمانروایی داشته است. آن که زانو زده و درخواست بخشش می نماید، والرین امپراتور روم می باشد که در سال ۲۶۰ میلادی، شاپور یکم بر او چيره شد و پادشاهی را از وی گرفت. (شرح این جنگ در سنگ نبشته هایی بسیار و جاهایی بسیار به زبان پهلوی ساسانی و هم چنین به خط یونانی در دیوار جنوبی ساختمان نامبردار به کعبه زرتشت که در برابر آرامگاه های نقش رستماست، نوشته شده است) دیگری که ایستاده و دست شاه به سوی او دراز است، سیر یا دیس نام می باشد که شاپور یکم او را نوازش نموده و به جای والرین امپراتور روم تور شیراز تابستان 98 نشانده و تاج و تخت روم را به وی بخشیده است.

معرفی نقش رجب فارس

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی نقش رجب فارس,قیمت تور شیراز,آفر تور شیراز,تور لحظه آخری شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی پلکان جنوبی کاخ تچرا تخت جمشید

معرفی پلکان جنوبی کاخ تچرا تخت جمشید

برای بالا رفتن و فرود آمدن از سوی جنوب تچرا، در دو گوشه جنوب خاوری و جنوب باختری ایوان جنوبی نامبرده نیز دو پلکان ساخته شده است که شماره هر کدام 20 پله با درازای 73/1 سانتی متر و بلندی 11 سانتی متر می باشد.

در دیوار پیش بست ایوان جنوبی که آن هم از دیستک (بنا) های خشایارشا است، نیزه داران پارسی با سه پلمه خط پارسی و ایلامی و بابلی دیده می شود که همانند پلمه نوشته شده روی پایه های دو سوی ایران است.

جلو ایوان جنوبی ساختمان تچرا، جای گشاد و باز چهار گوشه ای نمایان است که درازای آن ۳۶ / ۳۵ متر و پهنایش ۳۲ / ۸ متر که مرزهای آن از سوی شمال به ایوان نامبرده، از خاور به یک پلکان دو سویی که به کاخ کوچک خشایارشا تور لحظه آخری شیراز می رود و از جنوب به بنای نیمه کاره اردشیر سوم و دو پلکان کوچک دو سوی آن و از باختر به دیواری که یک بخش آن سنگی و بخشی هم آجری بوده و از درازا نگرش به جلگه مرودشت دارد. چنین دانسته می شود که این جای باز، حیاطی بوده است بین ساختمانهای مزبور.

معرفی پلکان جنوبی کاخ تچرا تخت جمشید

دیوار پیش بست پلکان دو سویی کوشک کوچک خشایارشا قرار گرفته در خاور حیاط جلو ساختمان آئینه، آراسته است به سنگ تراشی ها و شاخ و برگ ها و شیرهایی که گاوان را میدرند و سه سنگ نبشته پارسی - ایلامی و بابلی که از آن خشایارشا است. چون جستار این سنگ نبشته با سنگ نبشته کاخ کوچک خشایارشا، یکی است، از این رو پچواک آن را در پیمایش شرح کاخ مزبور در زیر خواهد آمد.

شماره پله هر پلکان ۳۰ و درازای آنها 78/1 متر با پهنای ۳۶ سانتی متر و بلندی ۸ سانتی متر نرخ تور شیراز.

معرفی پلکان جنوبی کاخ تچرا تخت جمشید

تپه مرکزی

در سوی باختر ساختمان سه دروازه و خاور کاخ تچرا و شمال کاخ کوچک خشایارشا، تپه ای بلند پدیدار است که رویه آن از همه جای روی تخت، بلکه از بام های پاره ای از ساختمان های دوروبر، بلندتر می باشد، رویه این تپه نزدیک به چهار گوشه و درونش از خرده سنگ و خاک پر شده و با ویرانه های برج های بابل همانند است، به گمان بسیار تپه نامبرده، خرابه بنای ویژه نیایش و پرستش مردمان شاه نشین تخت جمشید بوده باشد. در باختر این تپه، راهروی است که آن را از ساختمان تچرا جدا نموده و از شمال به فضای کاخ آپادانا و از جنوب به حیاط جلوی ساختمان تچرا می رود.

جهت رزرو تور شیراز به سایت رویای جهانگردی چهارفصل به آدرس chaharfasl . net مراجعه نمایید. 

در بخش جنوبی تپه مرکزی فضای رویه داری است که از خاور و باختر پایان می پذیرد به دو پلکان دو سویه که دارای سنگ تراشی هایی زیبا می باشد. این دو پلکان برابر سنگ نبشته ای که در دیوار آن است از بناهای خشایارشا می باشد که برای وارد شدن به ساختمان هدیش ساخته شده است. پلکان خاوری فضای نامبرده به دیواری که ازتپه مرکزی تا گوشه شمال خاوری کاخ کوچک خشایارشا کشیده شده، پشت داشته است و پلکان قرار گرفته در باختر این فضا، همان پلکان و دیواری است که در خاور حیاط روبه روی ایوان جنوبی ساختمان تچرا ساخته شده است.

معرفی پلکان جنوبی کاخ تچرا تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی پلکان جنوبی کاخ تچرا تخت جمشید,معرفی تور شیراز,قیمت ارزان تور شیراز,آفر تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 95
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی کاخ هدیش تخت جمشید

معرفی کاخ هدیش تخت جمشید

هدیش یا کاخ کوچک خشایارشا یا ساختمان نشیمن، در جنوب خاوری ساختمان تچرا و جنوب تپه مرکزی در شیراز قرار دارد. ساختمان این کاخ که به شکل راست گوشه است رو به شمال و در بلندترین جای ایوان تخت بنا شده است. ساختمان هدیش ساخته شده از ایک ایوان شمالی و یک تالار مرکزی و دو تالار چهار گوشه خاوری و باختری با پهلوی 25 / 11 متر که هر یک از این دو تالار ۵ ستون داشته و با ستون های آن هنوز سر جای خود پابرجاست و اتاق هایی نیز در راست و چپ دو تالار خاوری و باختری ساخته شده و شماره هر یک ۳ است و یک مهتابی کم پهنایی هم در همه راستای جنوبی ساختمان که پیش تر دارای نرده های فلزی بوده، پدیدار است. این کاخ کوچک خشایارشا و همه پیوست های آن برابر سنگ نبشته هایی که روی پایه های مکعبی شکل ایران و در پایه های درگاه های رزرو تور شیراز شمالی و خاوری و باختری، نوشته شده است. از بناهای خشایارشا پسر داریوش یکم است و نامش در سنگ نبشته های نامبرده هدیش به چم جای نشیمن گفته شده است و گمان می رود که در میانه پادشاهی خشایارشا در مرز ۴۷۵ سال پیش از میلاد ساخته شده باشد. زمین کاخ مزبور یک سره از سنگ دامنه کوه راست گوشه را دارد.

معرفی کاخ هدیش تخت جمشید

ایوان شمالی هدیش

در همه پهنا در راستای شمالی کاخ هدیش ایوانی ساخته شده است به شکل راست گوشه که دارای 66 / 25 متر و پهنایش 66 / 9 متر می باشد و دارای ۱۲ ستون در دو ردیف بوده است.

در دو گوشه شمال خاوری و جنوب باختری، این ایوان دو پایه سنگی به شکل راست گوشه نزدیک به بلندی ۵ / ۷ متر برپا است. در بخش بالای هر یک سنگ نبشته ای به زبان های: پارسی - ایلامی و بابلی به فرمان خشایارشا نوشته شده و پچواک آنها چنین است:

"خدای بزرگی است اهورامزدا، که این زمین را آفریده آفر تور شیراز، که آن آسمان را آفریده، که مردمان را آفریده، که شادی را برای مردم آفریده که خشایارشا را شاه کرده، یگانه شاهی را از شاهان، یگانه فرمانداری را از فرمانداران. منم خشایارشا، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه کشورهایی که دارای توده های گوناگون است. شاه این زمین بزرگ پهناور، پسر داریوش شاه هخامنشی."

معرفی کاخ هدیش تخت جمشید

خشایارشا، شاه بزرگ می گوید: «به خواست اهورامزدا، این بنا (هدیش) را من ساختم، اهورامزدا با خدایان، مرا و پادشاهیم را در آنچه که ساخته ام، بیاید.»

در دو گوشه جنوب خاوری و جنوب باختری ایران، در دو درگاه دیده می شود. به پهنای ۱ / ۲۲ و بلندی ۴ متر که در هر پایه آنها دو تن نیزه به دست ایستاده اند. از این دو درب ایران، به اتاق هایی که در گوشه های کاخ ساخته شده می روند.

پایه های این دو درگاه نامبرده نیز آراسته است به نگاره های شاه قیمت تور شیراز و دو چاکر، ولی در این جا هر سه وارد تالار می شوند. بالای سر شاه در همه درگاه ها سنگ نبشته ای به سه زبان کنده و پچواک آن چنین است.

خشایارشا، شاه بزرگ، شاه شاهان، پسر داریوش هخامنشی.

معرفی کاخ هدیش تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی کاخ هدیش تخت جمشید,قیمت تور شیراز,آفر تور شیراز,تورهای ارزان شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 100
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی سالن میانی کاخ کوچک خشایارشا تخت جمشید

معرفی سالن میانی کاخ کوچک خشایارشا تخت جمشید

از پاستون هایی که در تخته سنگ های رویه تالار به چشم می خورد، روشن می گردد که این سالن (تالار) دارای ۳۶ ستون که در شش ردیف بوده، داشته است و همه آنها مانند ستون های سالن های کوچک تر دیگر در هنگام آتش سوزی از سوی اسکندر گجسته مقدونی به آهک دگرگون شده و رفته رفته ریخته است.

باید دانست که اکنون کمترین نشانی از ستونهای تالار به جای نمانده است، ولی تپه کوچک خاکی در سوی خاور کاخ کوچک خشایارشا در شیراز پدیدار بود که در آغاز سال ۱۳۱۷ خورشیدی در آن، کاوش انجام شد و پس از خاک برداری آن جا، اتاق هایی گود در زیر تپه نمایان و از درون آنها چند تا ته ستون و تنه ستون سنگی به دست آمد و آشکار شد که در سال ۱۲۵۴ خورشیدی، هنگامی که به فرمان فرهاد میرزا معتمدالدوله، استاندار فارس در تخت جمشید، کاوش می شده تور شیراز مرداد 98، خاک و ته و تنه ستونهای خرد شده تالار مرکزی کاخ نامبرده را در ساختمان گودی که در زیر تپه نامبرده و در خاور و نزدیک کاخ بوده، ریخته اند و از این رو بر نشان ریختن سنگ ها و خاک های تالار نامبرده به درون آن ساختمان، تپه ای پدید آمده است.

معرفی سالن میانی کاخ کوچک خشایارشا تخت جمشید

ساختمان تالار مرکزی چهار گوشه و درازای هر پهلوی آن 5 / 36 متر می باشد. در چهار دیوار این سالن پنج درب و نزدیک به ۲۰ تاقچه و پنجره بوده که درون پنجره ها، چهره کارکنانی که هر کدام به کاری سرگرم هستند کنده کاری شده است. از بودن این نگاره ها می توان پی برد که این ساختمان، حرم سرای شخصی خشایارشا بوده که پس از گاهی کوتاه آن را ساخته است.

دو درب سالن (تالار) مرکزی به ایران شمالی باز می شود و در جرزهای این تور شیراز شهریور 98 دو درب، خشایارشا با دو خدمتگزار که چتری بالای سر شاه نگه داشته اند از تالار بیرون می آیند. دو درب دیگر به اتاقهای خاوری و باختری و یک درب هم از تالار به مهتابی جنوبی باز می شود. پهنای این درگاه ها 7/1 متر و بلندی آنها 73/ 4 متر است.

معرفی سالن میانی کاخ کوچک خشایارشا تخت جمشید

در دو گوشه شمالی و جنوبی هر یک از اتاق های خاوری و باختری سالن مرکزی، دو درگاه برپاست و در هر پایه آنها دو خدمتگزار با حوله و عطردان و گلدان دیده می شود که به درون اتاق می آیند. در راست و چپ هر یک از اتاق های نامبرده سه اتاق خیلی کوچک ساخته شده است. مهتابی جنوبی کاخ در دو سویش دارای دو پلکان سنگی بوده که پلکان خاوری آن ویران شده و باختری آن آباد و پابر جاست و شماره پله های آن در دو بخش ۶۹ و درازی هر پله ۱ / ۱۵ متر می باشد و از این پلکان به فضای جنوبی هدیش فرود می آیند. این فضا پست تر از همه بخش های شاه نشین تخت است و کف آن به اندازه 7 متر پایین تر از رویه هدیش است. به گمان بسیار، در این فضا در روزگار هخامنشیان باغی بوده مانند باغ های بابل که بخت النصر برای شهبانوی خود تور شیراز ساخته بوده است.

معرفی سالن میانی کاخ کوچک خشایارشا تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی سالن میانی کاخ کوچک خشایارشا تخت جمشید ,
:: بازدید از این مطلب : 97
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید

ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید

کاخ آپادانای تخت جمشید در شیراز روی هم رفته ۸۴ ستون داشته و بلندی هر ستون نزدیک به ۱۸ متر و کرانه (قطر تازی) پای آن ها دو متر است. پا ستون های تالار مرکزی آن مکعبی و پا ستونهای ایوان هایش گرد و زنگ شتری است و تنه همه آنها قاشقی شکل تراشیده شده است. بخش بالای ستونها ساخته شده از سه پاره است: ۱- سر ستون. ۲- بخش مارپیچ دو گانه. ۳- تنه دو گاوی است که پشت به پشت داده و روی پشت گاوها تور شیراز، سنگ هایی که به شکل مکعب سنگ تراشی شده قرار داشته و روی آنها تختک (الوار) و روی تختک تیرهای آسمانه گذارده شده بوده است.

ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید

در بالای همه ستون ها همین گونه تندیس گاو بوده سوای ستون های ایوان خاوری که روی آنها تندیس شیر بوده است و بدن و پنجه آنها که در پایین ستونها افتاده، این خواسته را روشن می کند و سر ستون های ایوان باختری درست شده اند تندیس گاو بدون بخش های مارپیچ دوگانه و سر ستون اصلی.

هخامنشیان ستون سازی را از مصریان آموختند، ولی ناهمگونی بسیاری بین ستون های هخامنشی و مصری پدیدار است. ستون ایرانی بر افراشته تر و بلندتر از ستون مصری است و بلندیش از ده تا دوازده برابر کرانه (قطر) آن و بسیار زیباتر می باشد، در صورتی که بلندی ستون های مصری از شش برابر کرانه (قطر) آن نمی گذرد.

خاورشناسانی چون پردو وشهی پیه و دیگر باستان شناسان بر این باورند تور شیراز تابستان 98 که ستونهای روزگار هخامنشی زیباترین ستونهای دوران پیشین است.

ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید

سر ستون ساخت روزگار هخامنشی دارای روشی می باشد که همانند آن در هیچ جای جهان دیده نشده است. ریشه ساخت سر ستون گرفته شده از آشوری هاست، ولی ساختن و گذاشتن دو گاو پشت به پشت داده در بالای ستون پدیده خود ایرانی هاست. اگر چه برخی برآنند که شاید از روش پرچم آشوری که از ویرانه های خوری باد به دست آمده پیروی شده باشد، ولی این را هم باید دانست که دو گاو روی پرچم آشوری ایستاده و یک جدایی بین تور شیراز تیر 98 آن هاست. در صورتی که دو گاو سر ستون ایرانی نشسته و پشت آنها به یکدیگر چسبیده است.

ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید

تنه ستون های تخت جمشید دارای ۳۲ تا ۴۸ تراش قاشقی است و بیشتر از تنه ستون مصری و یونانی تراش دارد. به انگیزه آن که در تنه ستون های مصری شماره قاشقی ها ۱۶ و یونانی ۱۶ تا ۲۲ می باشد. پا ستون ساخت روزگار هخامنشی در تخت جمشید بلندیش به اندازه یک تا یک و کرانه (قطر) آن است. جدایی بین ستونهای هخامنشی بیش از جدایی ستون های مصری و یونانی است، به پرورده این که در تخت جمشید جدایی آنها از سه تا چهار برابر کرانه با ستونهاست، ولی در مصر و یونان از یک تا دو برابر کرانه آنها می باشد. اندازه سالن (تالار) مرکزی بارگاه آپادانا 25/ 4692 متر و اندازه هر یک از ایوان ها ۱۳۷۰ متر مربع است. در دو گوشه شمال خاوری و شمال خاوری و شمال باختری یعنی در چپ و راست ایوان شمالی، دو برج بوده است و از برج گوشه شمال خاوری تنها نشانی به جای مانده است.

ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید

چهار پلمه طلایی و نقره ای که در شهریور ۱۳۹۲ خورشیدی به وسیله گروه گسیل شده از دانشگاه خاوری شیکاگو در زمان سرپرستی آقای پروفسور هرتسفلد از گوشه های شمال خاوری و جنوب خاوری خود سالن (تالار) به دست آمده، روی هر چهار تای آنها جستاری به دانستگی زیر و به خط میخی پارسی و ایلامی و بابلی نگارده شده که پچواک آنها به قرار زیر است: داریوش شاه بزرگ - شاه شاهان - شاه کشورها - پسر ویشتاسب هخامنشی. داریوش شاه گوید: این است کشوری که من دارم، از سکاها که پشت سغد است گرفته تا کوشا (حبشه) و از هند گرفته تا سارد (لیدی) آن را اورمزد که بزرگ ترین خدایان است به من بخشیده. اورمزد مرا و خاندانم را بیاید.

ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید

پیش از پیداشدن پلمه های زرین و سیمین نامبرده در بالا، نوشته های سنگ نبشته میخی که در دیوار پیش بست پلکان خاوری پدیدار است، بارگاه آپادانا به نام خشایارشا خوانده می شده است، ولی پس از به دست آمدن پلمه ها به درستی روشن شد که بیشتر کاخ آپادانا سوای پلکان های آن از ساختمان هایی است که به فرمان داریوش بزرگ ساخته شده است و گمانی استوار می رود که کارنامه بنای آن بین ۵۱۵ - ۵۱۸ سال پیش از میلاد آغاز شده است. در آبراهه های زیرزمینی این کاخ بزرگ آب دیده شده است، در جاهایی که این آبراهه ها از دامنه کوه می گذرد که سنگ های درونی آنها را تراشیده و هموار کرده اند و در سوای آن یعنی جایی که زمین آن سنگلاخ نیست، آب در آبراهه های زیرزمینی را با تخته سنگ های بزرگ تراشیده شده ساخته اند. از این گونه آبراهه ها در زیر همه ساختمان های تخت جمشید یافت می شود.

ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: ویژگی های منحصر بفرد ستون های کاخ آپادانا تخت جمشید,رزرو تور شیراز,نرخ تور شیراز,بهترین تورهای شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

مشهد اردهال (2)

مشهد اردهال (2)

هر سال در روز جمعه جار چند جارچی در محلات فین و محله بازار کاشان و دهکده راوه راه می افتند و گشت زنان به روش و سنت ابا و اجدادی خود با صدای بلند و و آوازی خاص ندا می دهند و مردم را از فرا رسیدن روز موعود قالی شویان و هفته زیارت امازاده سلطان علی آگاه می کنند. این خبر در کمتر از یکی دو روز در همه شهر ها و دهات، به خصوص شهر ها و دهات نطنز، ‌قم ، محلات،‌ ساوه،‌ دلیجان ،‌ یزد،‌ آشتیان و اصفهان پراکنده می گردد. جارچیان با رساندن این پیام همه مردم به خصوص زایران و بازاریان صاحب نذر را که می بایستی هر ساله در مراسم قالی شویان شرکت داشته باشند به تکاپو و فراهم کردن نرخ تور اصفهان اسباب و توشه زیارت و تهیه جا و مکان برای سکونت در مشهد اردهال وا می دارند. بازاریان و فروشندگان برای عرضه و فروش کالایشان در مشهد اردهال با یکدیگر رقابت می کنند و می کوشند تا هریک پیش ار آغاز مراسم غرفه ای یا حجره ای مناسب در بازارچه یا صحن پاپک یا صحن های دیگر بدست آورند.

 

مشهد اردهال (2)

تعیین روز قالی شویی و اعلام آن به مردم تور اصفهان بر عهده بزرگان و ریش سفیدان فینی است. این گروه روز مراسم قالی شویان را معمولا در دومین جمعه پاییز تعیین می کنند. اگر این جمعه به روز سوگواری مذهبی،‌ مانند تاسوعا، عاشورا، قتل امیر المومنین و .... یا به روزهای جشن مذهبی مانند مبعث حضرت رسول،‌ میلاد امیرالمومنین،‌ نیمه شعبان میلاد امام زمان بیافتد، مراسم را به یک هفته قبل یا یک هفته بعد می اندازند. اخیرا برای پخش خبر جمعه قالی شویان و فراگیر شدن خبر فراخوانی و رساندن سریع خبر به مردم شهر های ایران،‌ علاوه بر جار کشیدن، ‌خبر نامه هایی هم چاپ و منتشر می کنند. خبر مراسم قالی شویان را به روزنامه های پر تیراژ نیز می دهند. تا آن را همه جا و میان همه اقشار مردم پخش کنند.

جهت رزرو تور اصفهان به سایت chaharfasl . net مراجعه کنید. 

 

مشهد اردهال (2)

بازار مشهد اردهال

همزمان با هفته زیارت امامزاده سلطان علی،‌ بازاری در بقعه امامزاده در مشهد اردهال بر پا می شود. این بازار حدود ۸ تا ۱۰ روز از یکی دو روز پیش ا ز جمعه قالی شویان تا یک هفته پس از آن طول می کشد. این بازار از دسته بازارهای ادواری و سالانه یا مکاره ای است که یک بار در سال و در فصل و زمانی معین و به مدت یک تا چند روز تشکیل می شوند. بازار مشهد اردهال مانند بازار های مکاره دیگر دوویژگی مهم دارد.

 

مشهد اردهال (2)

یکی از ویژگی های آن پیوندش با مذهب و برپایی همزمان آن با برپایی مراسم،‌ و ویژگی دیگر برگزاری برخی آیین های نمایشی مانند مراسم قالی شویان و نعزیه خوانی و پرده خانی و ترتیب دادن پاره ای بازی ها و سرگرمی ها در روز های بازار است. بازرا مشهور اردهال پیشینه ای بسیار دراز دارد. و عمر آن به طوری که مردم محلی می گویند به صدها سال می رسد. این بازار که هر سال در آغاز پاییز بر پا می شده محل ملاقات دوره ای بازرگانان و سوداگران و دست فروشان بوده که از شهر های دور و نزدیک آنجا جمع می شدند. در این بازار صاحبان حرفه های مختلف ،‌کالاها و اجناس دست ساز و مصنوعی داخلی و خارجی، ‌انواع خوراکی ها و تنقلات و آجیل ها رابه مردم و زایران عرضه می کنند. 

 

مشهد اردهال (2)

مشهد اردهال (2)

 

 
 

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: مشهد اردهال (2),رزرو تور اصفهان,بهترین قیمت تور اصفهان,آفر تور اصفهان ,
:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

مشهد اردهال (3)

مشهد اردهال (3)

بازار مشهد اردهال

بازار مکاره مشهد رنگ و بویی محلی و روستایی داشت. نوع اجناس و کالاها،‌ طرز چشیدن و عرضه کردن آنها،‌ شیوه داد و ستد و مبادله، همه و همه متناسب با فرهنگ روستایی حاشیه کویر و مطابق با ذوق و سلیقه تنوع پسند مردم بومی منطقه بودند رزرو تور اصفهان. بیشتر زایران امامزاده،‌ به خصوص زایران اردهالی و فینی و کاشانی خرید در بازار مشهد را متبرک و خوش یوم می پنداشتند.

 

مشهد اردهال (3)

این زایران بنابر اعتقادات مذهبی و سنتی ابا و اجداد خود، هرساله به هنگام مراسم قالی شویی مقداری از وسایل خانه و ظروف آشپزخانه و اسباب جهازیه دختران خود را به قصد تبرک و بردن چیزی مبارک از بازار امامزاده به خانه، از بساط دارن بازار مشهد تهیه می کردند. زارعان محلی نیز به نیت برکت ابزار و وسایل آبیاری و زراعی را و باغبانی را از فروشندگان این بازار فراهم می کردند. در جنب این بازار نیز بازار دیگری رونق دارد. در این بازار دسته ای شبیه خوان معرکه گرفته اند. و هنر نمایی می کنند. تعزیه و مراسم مذهبی و شنیدن داستان مصیبت شهیدان دین از زبان شبیه خوانان و نقالان یکی از سرگرمیان روستاییان اردهل آفر تور اصفهان و زایران امامزاده است. تعزیه خوان ها هر سال یکی دو روز به مراسم جمعه قالی شویان مانده به مشهد می آیند و گاهی تا هفته قالی در مشهد می مانند.

 

مشهد اردهال (3)

جمعه قالی،‌ روز قالی شویان

دومین جمعه پاییز،‌ روز قالی شویان در مشهد اردهال است. این جمعه که در میان مردم منطقه، به جمعه قالی شهرت دارد،‌ هر سال به یکی از روزهای میان نهم و پانزدهم پاییز می افتد. در روز جمعه قالی ده هزار نفر زن و مرد از شهرها و روستا های ایران،‌به خصوص از آبادی های حاشیه کویر برای حضور در مناسک قالی شویان و تماشای آن در مشهد اردهال جمع می شوند. حاشیه نشینان کویر این منطقه از ایران حضور در مناسک قالی شویان و زیارت امازاده سلطان علی را درآغاز پاییز از فرایض مذهبی خود می دانند. این زایران ثواب زیارت و حضور در این مراسم را با زیارت جد بزرگوارش، حضرت امام حسین و حضور درکربلا قیمت تور اصفهان برابر می دانند.

 

مشهد اردهال (3)

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: مشهد اردهال (3),آفر تور اصفهان,رزرو تور اصفهان,قیمت تور اصفهان ,
:: بازدید از این مطلب : 76
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

مشهد اردهال (4)

مشهد اردهال (4)

آداب قالی شویی

صبح جمعه مردان به خصوص جوانان محله فین کوچک (فین سلفی) که با خانواده های خود قبلا به مشهد اردهال آمده و در حجره امامزاده جا گرفته اند. با چماق و چوب دستی های تراشیده و مخصوص خود،‌ در حالی که برخی پیراهن سیاه پوشیده اند،‌ به کنار نهر آب فضای اتاق می روند و به خط می ایستند. در این هنگام مردم محله فین بزرگ ( فین علیا) که آنها هم با خانواده هایشان در صحن امامزاده ساکن شده اند، با چوب دستی های خود در حیاط صحن جمع می شوند و همه با هم به استقبال جوانان فین کوچک،‌ به شازده حسین می روند. در این زمان چند تن از بزرگان فینی به جمع آوری اعانه از مردان چوب به دست تور اصفهان مرداد 98 فینی می پردازند.

 

مشهد اردهال (4)

پس از جمع آوری اعانه، ‌فینی های چوب به دست دو محله در یک دسته بزرگ به سوی بقعه امامزاده سلطان علی راه می افتند. افراد درحالی که چماق و چوب دست های خود را در هوا و بالای سر خود تکان می دهند یا حسین یاحسین گویان به سمت امامزاده می روند. افراد فینی وارد صحن امامزاده می شوند و چوب ها را در هوا تکان می دهند. در این هنگام رئیس و نماینده سازمان اوقاف و چند تن از مقامات حکومتی و محلی به استقبال دسته می روند. خطیبی خطبه ای می خواند. پس از خطبه یکی از ریش سفیدان فینی اعانه ای را که از فینی ها جمع کرده است به عنوان هدیه و شیرینی به متولی یا سرپرست خادمان آستانه تور اصفهان شهریور 98 می دهد. و درخواست آوردن قالی مخصوص امامزاده را از آستانه مبارک حضرت سلطان علی می کند.

 

مشهد اردهال (4)

خادمان یک تخته قالی لوله شده را که رویش یک تکه پارچه سیاه کشیده اند از داخل حرم بیرون می آورند و به بزرگان فینی می دهند. جوانان فینی با دیدن قالی با شور و هیجان برای بدست آوردن قالی هجوم می آورند و آن را از بزرگان فینی می گیرند. جوانان قالی را از میان جمعیت می گذرانند. تشییع کننده گان قالی را به سرچشمه نهر شازده حسین و در میدان مقابل زیارتگاه می برند. آنها بردن قالی به سر آب را تمثیلی از کوشش هاجر به رساندن اسماعیل به چشمه آبی در صحرای خشک مکه می دانند. در کنار دسته مردی میانسال سوار بر اسب حرکت می کند. این مرد با خود یک جا نماز ترمه را که بر روی شانه راستش انداخته حمل می کند. این جا نماز را مظهری از جانماز حضرت امامزاده سلطان علی می دانند. بر سرچشمه قالی کشان قالی را در کنار نهر روی زمین می گدارند و دور آن حلقه می زنند. و چوب هایشان را پیاپی تکان می دهند.

 

مشهد اردهال (4)

برای شستن قالی یا غسل دادن قالی شهید، ‌چوب به دست های فین تور اصفهان سر چوب های خود را در آب چشمه فرو می کنند و بیرون می آورند و قطرات آب را روی قالی و مردمی که دور و برشان است می پاشند. به این ترتیب شهید راکه نمادی از شهید دشت اردهال است به صورت تمثیلی می شورند و غسل می دهند. پس از پایان آداب افراد دوباره قالی را به دوش می گذارند و سینه می زنند. در صحن سردار ،‌ فینی ها قالی را چند دور در حیاط صحن و در اطراف حوض می چرخانند و آن را با تشریفات و احترامی خاص به داخل حرم میبرند و به خان آستانه می دهند. مراسم در حدود ساعت یک بعد از ظهر در فضایی آکنده از غم و افسوس و چشم هایی اشک آلود به پایان می رسد. جمعه پس از جمعه قالی شویان به جمعه نشلگی ها و جمعه هفته قالی معروف است. در این جمعه مردم دهکده نشلگ به مشهد اردهال می آیند و مراسم هفته را مستقیما پای منبر او برگزار می کنند.

  مشهد اردهال (4)

 

 
 

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: مشهد اردهال (4),بهترین تورهای اصفهان,رزرو تور اصفهان,قیمت تور اصفهان ,
:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

آشنایی با شهر میمه

آشنایی با شهر میمه

موقعیت جغرافیایی میمه:

میمه با مساحتی حدود 3637 کیلومتر مربع  در بخش شمالی ترین قسمت استان اصفهان  و حد فاصل 85 کیلومتری مرکز استان اصفهان است

همچنین اتوبان اصفهان _ تهران تور اصفهان از کنار این شهر می گذرد

لهجه و زبان مردم میمه:

بر اساس تحقیقات دکتر سپایزار هر یک از طوایف آریایی دارای یک زبان مخصوص می باشند و زبان های آن ها به یکدیگر نزدیک و یکی است.  در حقیقت مردم در نواحی مادنشین به زبان ماد ها ، که همان زبان اوستا است صحبت می کنند.

آشنایی با شهر میمه

به گفته خانم لامتن در کتاب خاطرات ، درباره زبان اولیه مردم میمه گفته است که " زبان مردم این منطقه تا کنون شکل افعال خود را حفظ کرده و اختلاف آن با زبان فارسی به همین  دلیل است"  مردم میمه در تلفظ کلمات کمی لهجه دارند و این لهجه را می توان در بیان و تلفظ آ ن ها به خوبی تشخیص داد.

نوع پوشش و لباس مردم میمه

نوع پوشش مردم میمه هر دوره باهم متفاوت است. به عنوان مثال در دوره افشاریه بیشتر مدل لباس برای تمامی طبقات جبه و شال  کلاه بود ( شال کلاه نوعی عمامه است که بعد از غلبه عرب بر ایران در اثر تقلید از آن قوم کلاه اعیانی  ایرانیها به عمامه مبدل گرددید. ) که در این دوره افراد اهل علم و دانش ، عمامه بر سر خود می گذا شتند

اما در زمان ناصر الدین شاه مرد ها از شلوار های تور اصفهان تابستان 98 گشاد که بند هایی از جنس ابریشم یا پنیبه ای بود را می پوشیدند و بعد از پوشیدن ، آن بند ها را بهم گره می زدندبه صورتی که دنبالچه آن بند در جلو آویزان بود.

اغلب جوان ها نیز به انتهای بند اضافی خود منگوله رنگی می بستند.

در طبقه دوم  مردم میمه افراد فرو دست بودند که فقط از «کلاه نمدی ها»  یا کلاه «رعیتی ها» استفاده می کردند.

آشنایی با شهر میمه

  • آثار تاریخی شهر میمه
  1. امامزاده سید صالحه خاتون
  2. مسجد جامع میمه
  3. قنات مزد آباد میمه
  4. کاروانسراها و قلعه های قدیمی
  5. حمام های قدیمی شهر میمه
  6. محلات قدیمی میمه
  7. ساختمان یخچال قدیمی میمه
  8. قلعه مرکزی شهر
  9. قلعه گبرنی
  10. قلعه قمیش
  11. سراهای قدیمی
  12. بونکن های قدیمی
  13. آسیاب های آبی
  • قرا ها و روستا های تابع شهر میمه
  1. شهر وزوان
  2. روستای اذان
  3. روستای موته
  4. روستای ونداده
  5. روستای لایبید
  6. روستای حسن رباط
  7. روستای لوشاب
  8. روستای خسرو آباد
  9. روستای چغاده
  10. روستای مراوند
  11. روستای زیاد آباد

اوضاع جوی شهر میمه:

شهر میمه  دارای آب و هوای ، نیمه خشک است. از  این رو در تابستان ها هوا نسبتا گرم و خشک  و در زمستان ها هوا سرد می باشد.

در شهر میمه سالیانه حدود 162. 7 میلی متر بارش دارد تور اصفهان تیر 98 و بیشتر بارندگی مربوطه دوره ها اوایل بهار و فصل زمستان است.

همچنین  قسمت بزرگ و وسیع شهر میمه جزو مناطق  نیمه بیابانی و استیپی سرد  کشور ایران می باشد. 

آشنایی با شهر میمه

قالیبافی در شهر میمه  :

مسعود میرزا پسر ارشد ناصرالدین شاه در کتاب خاطرات خود در باره قالیبافی  میمه جوشقان این گونه  آورده است که " قالی های مشهور معروف خوب ایران را در عهد صفویه در این قصبه می بافتند . امروز چون عنقا هیچ اسمی از او نیست و حتی قالیهای بد هم نمی بافند. کسی هم نیست که آن ها را تشویق کند به این کار، بلوک جوشقان بلوکی است در جلگه ای وسیع که قصبه به این نام که این بلوک به آن مسمی می شود."

در قالیبافی  میمه از نقش هیی مثل : اسلیمی ، غنچه کش ، غنچه ، غنچه گل ، غنچه الخروس ، سیر ، موسگه ، بید، خوشه ، 13 رجی ، 15 رجی ، 17 رجی ، ولگ ، زلفک، ترنج ، چندر ، لچک ، کاج ، تسبیح ، گگل ، خوشه ، مداخل ، لاله ، گلدون و نقشهای زیبای دیگر استفاده می نمودند.

لازم به ذکر است که اکثر قالی های دستبافت  شهر میمه  جنبه صادراتی داشته و به کشور های اروپایی صادر شده است.

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: آشنایی با شهر میمه,رزرو تور اصفهان,تور لحظه آخری اصفهان,قیمت تور اصفهان ,
:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : fnz.pni

معروف ترین بازار های اصفهان

معروف ترین بازار های اصفهان

اصفهان یکی از شهرهای ایران می باشد که در کویر مرکزی آن واقع شده هست. این شهر به سبب داشتن بناهای تاریخی انبوه و تعدادی از میراث جهانی گردشگران زیادی را از داخل و بیرون کشور به سوی خود جلب می کند. پل های تاریخی، موزه ها، بناهای چشم نواز و مکان های کهن گوشه هایی از جاذبه های این شهر تماشایی هستند. شهری که با قدم زدن در خیابان هایش می شود سفری به تاریخ داشت و از مرور آن لذت برد.

گفتنی ها از این شهر زیاد هست بعد راهی این شهر شدیم و از گوشه گوشه اش برایتان  گفتیم. برای آنکه بتوانید برنامه ریزی مناسبی برای سفرتان داشته باشید  راهنمای سفر به این شهر را در اختیارتان قرار دادیم:

راهنمای سفر به استان بزرگ  اصفهان

اما تمام چیز در سفر به گشت و گذار ختم نمی شود. ممکن هست در هر لحظه از سفر به جنسیی احتیاج پیدا کنیم و ناچار به تهیه آن شویم. شاید هم بخواهیم گشتی در بازارها و مراکز خرید داشته باشیم وسوغات تهیه کنیم. برای آنکه تور اصفهان در این مواقع دچار سردرگمی نشوید بهتر هست شناختی کلی از این مراکز داشته باشید تا زمان سفرتان را مدیریت کنید و آن را به هدر ندهید. دراینجا  هدف داریم شما را با بازارها و مراکز خرید شهر اصفهان آشنا کنیم تا خریدی لذت بخش را در نصف جهان تجربه کنید.

معروف ترین بازار های اصفهان

بازارها

بازارها شناخته شده ترین مکان ها برای خرید و فروش و تبادل جنسها به شناخته می شوندکه از قدیم الایام در شهرهای ایران وجود داشته است. بازار های موجود در شهر اصفهان عبارتند از:

 بازار بزرگ  تاریخی اصفهان

بازار اصفهان یکی از برزگترین و وسیع ترین، مهم ترین و زیباترین بازارهای ایرانی و اسلامی می باشد که در دل شهر اصفهان و اطراف میدان نقش جهان قبلروی کرده هست. دالان ها و سراهای انبوه گزینش های زیادی را برای خرید قبل روی شما قرار می دهند به ویژه چنانچه از طرفداران صنایع دستی باشید در این بازار بهترین مثال های آن را پیدا خواهید کرد. بازار اصفهان ورودی های انبوهی دارد اما بهترین و در دسترس ترین ورودی بازار در شمال میدان نقش جهان قرار گرفته هست که به سردر قیصریه شهرت دارد.

معروف ترین بازار های اصفهان

میدان نقش جهان اصفهان

در پیرامون میدان نقش جهان اصفهان، مغازه هایی وجود دارند که هر یک به ارائه ی محصولاتی ویژه از صنایع دستی این شهر می پردازند. به علت نزدیکی به بازار، این محصولات از کیفیت مناسبی برخوردارند و گاه مغازه ها توسط خود هنرمندان تور اصفهان تابستان 98 اداره می شود.

معروف ترین بازار های اصفهان

بازار هنر اصفهان

طلا و جواهرات از صنایع دستی اصفهان به تعداد می روند و هنرمندان زیاد ماهری در این زمینه مشغول به کارند. یکی از مراکزی که می توانید طلاهای زیبای اصفهان را از آن تهیه کنید، بازار هنر می باشد. این بازار از شاهكارهاي معماري دوره صفویه به تعداد می رود که توسط استادکاران ایرانی از سال ۱۰۸۳ تا سال ۱۰۸۵ هجري شمسی ساخته شده هست. در زمان صفویه از این مکان با عنوان بازار کاروانسرای مادر شاه یاد می شد که همراه با بنای کاروانسرای مادر شاه و مدرسه شاه سلطان حسین (مدرسه چهارباغ امروزی) یا مجموعه ی وقفی را تشکیل می داد. در این بازار علاوه بر خرید می توانید از تماشای جلوه های معماری نیز لذت ببرید. این بازار در خیابان چهارباغ عباسی، جنب پارک هشت بهشت قرار دارد.

معروف ترین بازار های اصفهان

بازار گل و گیاه همدانیان

بازار گل و گیاه همدانیان یکی از مراکز فروش گل و گیاه می باشد که در اصفهان از شهرت ویژهی برخوردار هست. در این بازار انواع و اقسام گلها، گیاهان، درختچه ها و ابزارها مورد نیاز برای پرورش گیاهان را خواهید دید. گل های شاخه بریده، بامبو و برگ های تزئینی، گیاهان تزئینی فانتزی و عروسکی از جمله بن سای، سرخس عنکبوتی، گیاهان فصلی، درخت و نهال، گل های خشک و مصنوعی و ... گیاهانی هستند که می توانید در این بازار آنها را تهیه کنید. این بازار در بزرگراه جی، خیابان همدانیان واقع است.

معروف ترین بازار های اصفهان

 بازار ماهی خلیج فارس

یکی از مراکز معتبر و باارزش  برای تهیه کردن  ماهی تور اصفهان تیر 98 و انواع آبزیان در اصفهان، بازار ماهی خلیج فارس می باشد که انواع محصولات از شمال و جنوب کشور و ماهی های پرورشی را ارائه می دهند. این بازار در بلوار صفه می باشد.

معروف ترین بازار های اصفهان

مراکز خرید استان  اصفهان

بدون شک ممکن هست در سفر به برخی اقلام و جنسهای ضروری احتیاج پیدا کنید و سری به مراکز خرید بزنید. مهم ترین مراکز خرید اصفهان عبارتند از:

 سیتی سنتر اصفهان

سیتی سنتر اصفهان، یک مرکز تجاری، تفریحی توریستی هست که به عنوان بزرگترین مرکز خرید ایران و پنجمین مرکز خرید بزرگ جهان شناخته می شود و از شهرت زیادی برخوردار هست. این مجموعه در ۷ طبقه احداث شده هست که دارای امکانات زیر هستند:

دو طبقه پاركينگ مسقف با ظرفيت ۵۵۰۰ اتومبیل

سه طبقه شامل مركز خريد (Hyper Star) و واحدهای تجاری

دو طبقه آخر شامل مجموعه سيظاهرئي، سالن چند منظوره، فود کورت و سالن های مختلف

پوشاک، ابزارها آرایشی و بهداشتی، ابزارها ورزشی، اسباب بازی، ابزارها التحریرو.... اقلامی هستند که می توانید در این مرکز خرید بزرگ به آنها دسترسی پیدا کنید.

در اتوبان شهید دستجردی، رو به روی ورودی جنوبی سپاهان شهر واقع است.

 مجتمع پارک اصفهان

مجتمع پارک اصفهان یکی از مراکز خرید کهن شهر می باشد که در نخستین سال پیروزی انقلاب افتتاح گردید. این مرکز خرید حدود ۱۵۰۰۰ متر مربع را به خود اختصاص داده هست و با داشتن ۴۰۰ فروشگاه و فضای سبز مناسب، خدمات مناسبی را به ملت ارائه می کند. پوشاک، ساعت، کیف و کفش، ابزارها صوتی و تصویری، ابزارها موسیقی، اسباب بازی، رایانه و نرم افزار و ابزارها جانبی، ابزارها التحریر ،آرایشی و بهداشتی، ورزشی و ... از اقلامی هستند که می توانید در این مرکز خرید آنها را تهیه کنید. هم چنین مجتمع پارک با داشتن کافه و رستوران ها مکان مناسبی برای استراحت و گذران اوقات فراغت نیز به تعداد می رود و درخیابان چهارباغ بالا واقع شده است.

  مجتمع تجاري شهر در استان اصفهان

یکی دیگر از مراکز خرید معروف اصفهان مجتمع تجاری شهر هست که يکي از مراکز تجاری مدرن کشور به شناخته شدهاست.این مرکز حدود ۱۳۵۰۰ مترمربع وسعت دارد و چهارطبقه تجاری و يک طبقه پارکينگ را در خود جای داده هست. در مجتمع تجاری شهر، ۲۱۰ واحد فروشگاهي و ۳۰ واحد اداري به ارائه ی خدمات می پردازند و در زمینه های آرایشی بهداشتی، پوشاک، حوله، خرازی،کیف و کفش، موبایل، صوتی تصویری، صنایع دستی، شال و روسری، ساعت و ... فعالیت می کنند. وجود رستوران و کافی شاپ یکی دیگر از دلایلی هست که ملت را به این مرکز خرید می کشاند. این بازار در چهارباغ عباسي، نبش خيابان سيدعليخان  واقع است.

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معروف ترین بازار های اصفهان,تور لحظه آخری اصفهان,معرفی تور اصفهان,قیمت تور اصفهان ,
:: بازدید از این مطلب : 95
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات (0)