نوشته شده توسط : fnz.pni

فر و شکوه تخت جمشید

فر و شکوه تخت جمشید

کورش بزرگ پادشاه هخامنشی با پدید آوردن همبستگی و روان ساختن به کیش خود با پیروزی بر مادها و کیشهای آسیای کوچک و بابل، امپراتوری هخامنشیان را برپا ساخت و سرزمین ایران را فر و شکوه بخشید و جانشین او داریوش، کشورهای مصر و هند را به آن افزود و خشایارشا يونان را گرفت.

هنگامی که کورش بزرگ و داریوش بزرگ رزرو تور شیراز پادشاه ایران بودند، سوای ایران ۲۹ کشور از آن ایران بود و همه پادشاهان این کشورها از کورش و داریوش فرمانبرداری می کردند و مالیات می پرداختند که عبارت بودند از: ۱- پرثو (پارت) ۲- هرایوا (هرات) 3باختریش (باختر) ۴- سوغودا (سغد و بخارا) ۵- خوارزمیش (خوارزم) ۶- زرنکا (سیستان) 7- هراخ و اتیش (هراخ و بخشی از افغانستان) ۸- ماد (شمال و شمال باختری ایران امروزی) 9- خووجا (خوزستان) ۱۰- گندار (قندهار و پیشاور و کابل) ۱۱- هیندوش (هند یا سند)

فر و شکوه تخت جمشید

۱۲- سکاهوم ورک (جنوب روسیه پیرامون رود سیحون) ۱۳- سکاتگراخئو دا (سکاهای تیز خود رود جیحون) ۱۴- با بیروش (بابل و کلده) ۱۵- آسورا ( آشور) ۱۶- اربای (عربستان) ۱۷- مودرایا (لیبی و مصر) ۱۸- آرمینا ارمنستان) ۱۹- کاتاپتوک (کاپادوکیه) ۲۰- اسپاردا (سارد یا لیدی) ۲۱- پئونا (یونان) ۲۲- سکانئی ترادریا (سکاهای آن سوی دریای سیاه و پیرامون رود دانوب) ۲۳- داها ۲۴- سکودرا (مقدونیه) ۲۵- پوتیه (سومالی و بخشی از آفریقا) ۲۶- پنونا تاکابارا (یونانیان سپردار یا ترکیه) ۲۷- کوشیا (حبشه) ۲۸- مكیا (مکران) ۲۹- کرخا (کار تاژ).

فر و شکوه تخت جمشید

در سنگ نبشته ای که در تخت جمشید به دست آمده، خشایارشا می گوید:

خدای بزرگ است اهورامزدا که این زمین را آفرید آفر تور شیراز که آن آسمان را آفرید، که مردمان را آفرید، که شادی را برای بشر آفرید، که خشایارشا را شاه کرد، یگانه شاه از شاهان بسیار......... این است کشورهایی که سوای پارس که به فرمان اهورامزدا، من پادشاه آنها هستم و به پیش من باج می آورند و آن چه از سوی من فرمان داده شود، انجام می دهند و نام کشورهای زیر فرمان این است: ماد - ایلام - رخج - ارمنستان - سیستان - پارت - باختر (بلخ) - سغد . خوارزم - بابل - آشور - ستاکید - لیدیه - مجیا - عربستان به قندهار - سند - کاپادوکیه - داها - سکاهوم - ورکا سکاهای تیز خود - مقدونیه - پونتیا - ليبان - کرکاو حبشه. و در زیر نام ها می گوید: تو که پس از من می آیی، اگر اندیشه کنی که در زندگانی شاد باشی و در مرگ مبارک به آن دستورهایی که اهورامزدا فرموده است، رفتار کن. هر که اهورامزدا وارت (فرشته دادگری) را به فروتنی ستایش کند در زندگانی شاد خواهد بود و پس از مرگ، خشایارشا گوید: اهورامزدا، مرا و خانواده مرا و کشور مرا از هر بدی دور نگاه دارد. من از اهورامزدا در خواست می کنم و اهورامزدا به من می بخشد.

فر و شکوه تخت جمشید

بی تردید هنر رازی گاری و هنرهایی دیگر که در این روزگار پدیدار شد و نیرو گرفت، زیر نشانگراری و گذار همه این ملت ها بوده است، ولی ایرانیان توانستند با سود جستن از این هنرهای گوناگون، هنر و اندیشه والای خود را پدیدار سازند و در ساختن دیستک (ساختمان) تخت جمشید به این آهنگ بسیار پیشرفته دست یازیدند. و سر ستون های سر به آسمان کشیده، آسمانه کاخ که در مرز پانزده متر بلندی داشته، سنگ هایی که برخی از آنها به درازای ۱۵ متر و برخی از آنها چندین هزار کیلوگرم وزن داشته است. فر و شکوه این دیستک به اندازه ای است که هنوز هم پس از گذشت هزاران سال از گشادگی (فاصله) چند کیلومتری قیمت تور شیراز می توان دید.

فر و شکوه تخت جمشید

همه ساختمان تخت جمشید نزدیک کوه رحمت و بر روی تختگاهی (سکویی) بسیار بلند قرار گرفته و دیوارها از سنگ های بسیار تناور برپا گردیده که به وسیله پله هایی گوناگون به کف کاخ می رسد. پله هایی که بر روی سنگ های بسیار بزرگ تراشیده شده و به گونه بسیار باریک بنیانه کنار هم و بر روی یکدیگر قرار داده شده و به خوبی در یکدیگر انداخته شده است. شمار پله ها در هر سو ۱۱۰ شمار می باشد و در ازای هر پله 90 / 6 متر است. گستردگی همه دیستک تخت جمشید در مرز ۱۳۵000 متر مربع می باشد، با ورودی بسیار بزرگ سنگی با نگارگری برجسته بسیار بزرگ، با سر انسان هخامنشی و بدن گاوی نیرومند و تناور و بال عقاب در حال پرواز.

 فر و شکوه تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: فر و شکوه تخت جمشید,آفر تور شیراز,تور لحظه آخری شیراز,رزرو تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 97
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

آشنایی با ویژگی های مشترک کاخ های تخت جمشید

آشنایی با ویژگی های مشترک کاخ های تخت جمشید

ساختمان های مجموعه تخت جمشید که ستون های بلند و پر شکوه هر کدام از آنها سر به آسمان می سایند، پر است از شکوه جلال و اندیشه های بالاتر از پیش رفته به ویژه با سنجیدن با دنیای آن روز. تاریخ نشانگر آن است که سران و بزرگان هخامنشی، ایدئولوژی استواری داشته و بسیار به آن پایبند بوده اند و نام نیک و سرشت و سیرت نیکو و باورهایشان و راه پیشرفت و گسترش امپراتوری آنها پس از / ۲۵ سده، باریک بینانه تر به جای مانده است، در حالی که نام ها و کارهای انجام شده به دست بسیاری از نژادگان ایران و جهان، پیش و پس از آنها به افسانه ها پیوسته و تاریخ آگاهی باریک بنیانه از سرنوشت آنها ندارد، ولی از سه راه می توان به درستی و شگفت انگیزی آن پی برد: یکی نوشته های تاریخی بسیار استوار و توانمند، با سود جستن از سنگ نبشته های سنگی و فلزی که تاکنون تور شیراز مرداد 98 در مرز /۱۵۰۰۰ سنگ نبشته در تخت جمشید پیدا شده و دوم نشانه های بازمانده از تاریخ نویسان یونانی که نام هخامنشیان را به روزگار رنسانس و سده های پسین کشانده اند و سوم یهودیانی که به پاس خوش رفتاریکورش و دیگر شاهان هخامنشی، نام آنان را در کتاب مقدس تورات آورده و ستوده و به نیکی یاد کرده اند.

آشنایی با ویژگی های مشترک کاخ های تخت جمشید

آقای کارستن نی پورد - دانمارکی در سال ۱۷۶۰ میلادی بررسی های دانش خاورشناسی را با نگاره برداری از تخت جمشید و آماده کردن رونوشت از آنها را آغاز نمود.

شاهان هخامنشی، گورهای خود را در دامنه و فراز کوه ها می ساختند و آهنگ آنها از این کار آن بوده که آرامگاه آنها از دستبرد دشمنان دور نگه داشته شود و با پیدایی این که توان آن را داشته اند که کالبد خود را مومیایی نمایند، چون به بازماندگی روح باور داشته اند، مومیایی شدن را روا نمی دانستند و آن را نمی پسندیدند. همه باستان شناسان و خاورشناسان که از تخت جمشید دیدن کرده و با دید دادگرانه و پژوهش، به دور تور شیراز شهریور 98 از پشتیبانی نژادی و ملی و کرانه ای به این نشانه ها نگریسته اند و نشانگزاری سرشت و هنر و نوآوری و باریک بینی ایرانی را ستوده و مورد گفت و گو و پژوهش و پذیرش قرار داده اند.

آشنایی با ویژگی های مشترک کاخ های تخت جمشید

ویژگی های پر ارج ساختمان کاخ ها، چهار دیواری بوده که در بین آنها شماری بسیار، ستون قرار داشته و در جلو، ایوانی ستون دار پدیدار بوده که از دو سو پله می خورده است. این ستون ها از هر ستون آوازه داری در یونان باریک تر و خوش نماتر و مهندسی تر بوده و گشادگی (فاصله) آنها بسیار زیاد و شمار شیارهایشان بیشتر می باشد که برای نخستین بار در هنر هخامنشی پدیدار گشته، بر بالای آن ها بخش جلوی بدنه یک جفت گاو یا عقاب یا شیر به گونه پشت به پشت قرار گرفته اند. بر روی پشت آنها باربری قرار داشته تا تیرهای پهنای آسمانه را نگاه دارد. افسوس که آسمانه هیچ یک از کاخ ها به جای نمانده، ولی نشانه های بازمانده نشان می دهد که آسمانه کاخ ها تیرپوش رویه دار و از درخت سدر و سرو و بلوت (بلوط) که از جاهای گوناگون به تخت جمشید آورده شده بود، ساخته شده و با لایه تناوری از کاه و گل پوشانیده شده بوده است.

آشنایی با ویژگی های مشترک کاخ های تخت جمشید

گرچه چهار چوب های درب ها و پنجره ها از دیوارهای سنگی یک پارچه درست شده، ولی درب ها همگی چوبی با روکشی از فلزهای گرانبها بوده که بر روی پاشنه ای مفرغی می چرخیده است. دیوارها از خشت خام یا آجر بوده تور شیراز و 5 / 1 تا ۲ متر تناوری داشته است و بالایه قیر و روی آنها با گچ پوشانیده شده بود و بیشتر آجرها در پیمایش سده ها از تخت جمشید برده شده و در جاهای دیگر از آنها سودجسته شده است.

آشنایی با ویژگی های مشترک کاخ های تخت جمشید

باید دانست که تخت جمشید گرد آمده ای است از آینده نگری پروژه ریزان، استادی و دانایی رازی گارها، هنرنمایی نگارگران، زبردستی سنگ تراشان و ایمان کارگران و هوشیاری خردمندانه پایه گزاران آن و دست آویزی (سندی) است گرانبها و گویا از فرهنگ والا و ژرف و ریشه دار ایران کهن که بیوگان آسیا نام گرفته و بخشی پر ارج از تاریخ سرفراز از ایران را در بر دارد.

 آشنایی با ویژگی های مشترک کاخ های تخت جمشید

 

 
 

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: آشنایی با ویژگی های مشترک کاخ های تخت جمشید,آفر تور شیراز,قیمت تور شیراز,رزرو تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 95
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

برای رفتن به درون ارگ تخت جمشید، پس از عبور از پلکان های ورودی مربوط به کاخ ملل داریوش، تنها راه رو به رو، گذر از سر درب بزرگ بوده و آن ساختمانی است چهار گوشه که در بالای پلکان های نامبرده قرار گرفته است. اندازه این درب یا درونی 25 / 576 متر و دارای چهار پایه (ستون) همه سنگی سیاه رنگ بوده که بی اندازه زیبا سنگ تراشی و درخشان شده است و اکنون دو تای آنها برپا و استوار می باشد. بلندی هر یک از ستون ها ۱۴ متر است و آسمانه ساختمان سر درب روی همان چهار ستون قرار گرفته بوده است.

جهت رزرو تور شیراز به سایت رویای جهانگردی چهارفصل به آدرس chaharfasl . net مراجعه نمایید. 

 

این ورودی دارای سه درب خاوری و باختری و جنوبی بوده که چهار پایه هنوز در درگاه آن پا برجاست.

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

۱- درگاه خاوری - درگاه دومی که درب درونی بوده به سوی خاور قرار گرفته است و از آن به کاخ سد ستون و کاخ های دیگر اندرونی می رفته است. گستردگی این درگاه و آن 82 / 3 متر و بلندیش نزدیک به ۱۲ متر است و جرزهای آن دارای دو گاو بالدار با سر انسان است و تاجی هم بر سر دارند.

این نگاره های بال دار پیروی شده تور شیراز از تندیس های نگهبان دروازه پایتختی که سارگن پادشاه آشور در مرز ۷۱۲ پیش از میلاد، پس از ترک نینوا پایتخت کهن آشور در ۱۵ میلی شمال خاوری موصل کنونی ساخته است. ولی نگاره های تخت جمشید ناهمسانی و ناهمگونی که با نگاره های دروازه پایتخت نامبرده دارد این است که این ها دارای چهار پا و بالشان نیم دایره ای را می سازد، در حالی که نگاره های آشوری دارای پنج پا و بال آنها شکل سه گوشه ای را نشان می دهد.

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

در بالای چهار پایه (جرز تازی) دو درگاه خاوری و باختری سر درب بزرگ اندازهای بالاتر از پشت گاوهای سنگی، چهار سنگ نبشته به خط میخی پارسی و ایلامی و بابلی به یک جستار پدیدار است که پچواک آنها چنین اند: خدای بزرگی است اهورامزدا که این زمین را آفرید، که آن آسمان را آفرید، که شادی را آفرید برای آفریدگان، که خشایارشا را شاه کرد، یگانه شاهی را از بسیاری، یگانه فرمانداری را از بسیاری، منم خشایارشا، شاه بزرگ شاه شاهان پادشاه کشورهایی که تیره ها و توده هایی بی شمار دارد، شاه این سرزمین بزرگ پهناور، پسر داریوش شاه هخامنشی.

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

خشایارشا، شاه بزرگ می گوید: به یاری اهورامزدا، این درب همه کشورها را (یعنی دربی که همه نمایندگان کشورها از آن می گذرند) من ساخته ام، چیزهای زیبای دیگر که در این پارس ساخته شده همه را من و پدرم ساخته ایم، اهورامزدا مرا نگه دارد و خانواده و آن چه من کرده ام و پدرم کرده است، همه این چیزها را اهورامزدا بیاید. از نوشته این سنگ نبشته ها روشن می شود که این سر درب از ساخته های خشایارشا تور شیراز تیر 98 می باشد و در روزگار جانشینی و اختیار داری خود در ساختمان های تخت جمشید آغاز به ساختن نموده و در سال ۴۸۵ پیش از میلاد پس از نشستن او بر تخت پادشاهی به پایان رسیده است.

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

2- درگاه باختری – درب ورودی یا سر درب بزرگ که درب بیرونی بوده رو به باختر و نگرش به پلکان های بزرگ نامبرده در بالا دارد. این درگاه ره به ویژه روبروی شهر پارس که در جلو ارگ داریوش قرار دارد و بخشی از زمین های جلگه مرودشت کنونی بوده است، ساخته اند تا دورنمای باشکوه آن نماینده زیبایی و شکوه کاخ ها و دیستک ها (ساختمان ها)ی شگفت انگیز درون ارگ است از دور پیدا و پدیدار باشد.

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

پهنای این درگاه 82 / 3 متر و بلندیش نزدیک به ۱۲ متر است. در دو سوی درون پایه های درگاه باختری در بلندی دو متر از کف آن دو پیکر جانور بزرگ که بدن و دست و پای آنها همانند پیکر گاو و سرشان مانند سر شیر است، به درازی 85/4 متر به گونه ای برجسته سنگ تراشی شده به گونه ای که هر جانور دو دست خود را جفت در جلو گذاشته و دو پا را از پهلو به پس به جدایی 90/1 متر نگه داشته است. آسمانه درگاه نامبرده را که پهنای آن 79 / 3 متر و درازایش اندازه ای بیشتر است از دو پاره سنگ بسیار تناوری به پهنای آن پوشانده بوده اند و کف آن نیز از سنگ های بزرگ سیاه درخشان شده فرش شده است و هنوز هم پس از گذشت بیش از ۲۵۰۰ سال که از ساختن آنها میگذرد، درخشندگی سنگهای درگاه و بزرگی آنها نگرش هر بیننده را به خود وا می دارد.

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

درگاه جنوبی درب ورودی - درگاه سومی سر درب رو به جنوب قرار گرفته و سنگ های دو سوی آن که بر عکس پایه های درگاه های دیگر دارای هیچ نگاره و سنگ تراشی نمی باشد، به بلندی نزدیک به یک متر از آنها به جا مانده است، پهنای درون درگاه 12 / 5 متر و پهن تر از دو درگاه دیگر می باشد و از این درب به تالار بار عام داریوش که در جنوب آن است می رفته اند.

برای رسیدن به بالای ایران یا شاه نشین تخت و وارد شدن به درون کاخ ها سوای سر درب بزرگ نامبرده، درب کوچکی هم در نزدیکی گوشه شمال باختری تخت بوده که ساختمان آن به پایان نرسیده است، برای آن که می بایستی یک بخش از سنگ های دامنه کوه را که نزدیک درب نامبرده و بیرون ایوان است کنده و بردارند، چون برای این کارگاه پیدا نشده بوده بنابراین درب نیمه کاره مانده است.

آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: آشنایی با سر درب های ورودی مجموعه تخت جمشید,آفر تور شیراز,قیمت تر شیراز,معرفی تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

راهنمای ورود به تخت جمشید

راهنمای ورود به تخت جمشید

تخت جمشید را نباید یک ساختمان ساده انگاشت، بلکه یک گرد آمده فرهنگی و هنری است که خطی اندیشه ای دارد. تخت جمشید مانند کاخ های همانند پادشاهان آن روزگار در جهان نیست که پر از پهنه های آرزو آلود و نیرو نمایی هایی دروغین باشد، اهرام مصر نیست که تنها برای در خود نگه داشتن مرده مومیایی شده یک فرعون ساخته شده باشد، استادیوم برده داری روم نیست که برای به جان هم انداختن دو انسان قیمت تور شیراز برده و اسیر شده به نام گلادیاتور ساخته شده باشد.

راهنمای ورود به تخت جمشید

پادشاهان هخامنشی که بر خاور زمین دست یافته و چیره شدند، برای آن که نیرو و توانمندی و مال و خواسته خود را به توده ها و تیره های آن سرزمین نشان دهند به اندیشه ساختن دیستک (بنا) های زیبا و با شکوهی در پارس افتادند تا بومیان و بیگانگان به ارج و فر پادشاهی آنها بیش از پیش پی ببرند. چون دیستک های خشتی و آجری که در آن روزگار برساخته بود، چندان شایان نگرش نبود، از این رو داریوش یکم پسر وشتاسپ هخامنشی بر آن شد که کاخ هایی سنگی پر ارج با پوشش و آسمانه چوبی و پسین روش رازی گاری برپا سازد، چون می خواست این دیستک ها هر چه زودتر به پایان برسد ناگزیر از خشت و آجر هم سود جست. تخت جمشید نشان های بازمانده ارگ و کاخ با شکوه داریوش یکم هخامنشی است که پس از گذشت ۱۸۹ سال از آغاز ساختن آن، اسکندر گجسته تور لحظه آخری شیراز مقدونی در سال ۳۳۱ پیش از میلاد، در هفتمین سال پادشاهی داریوش سوم دیستک ها و ساختمان های آن را سوزانیده است.

راهنمای ورود به تخت جمشید

نام دیرین تخت جمشید در دوران هخامنشیان (پارس) و به زبان یونانی (پرس پلیس) به چم ایران شهر بوده است. داریوش بزرگ برای فراهم کردن بی بیمی در کشور و رسیدگی به کارها و فراهم کردن آرامش مردم، بیشتر به سفرهایی در درون کشور می پرداخت، ولی پس از آسوده شدن از کار، بیش تر گاه خود را در پارس می گذرانید، از این رو، دیستک هایی بسیار که سر آمد دیستک های آن روزگار بود، در پارس و به ویژه در تخت جمشید برپا ساخت و امروز نشانه هایی با شکوه از آنها پا برجا و پایدار است که هر بیننده را دچار شگفتی و آفرین گویی می سازد.

تخت جمشید در ۵۶ کیلومتری شمال خاوری شیراز و ۶ کیلومتری جنوب خاوری ویرانه های استخر و جلگه مرو دشت پارس در دامنه کوهی نامبردار به کوه رحمت قرار گرفته و جاده شوسه کنونی شیراز نرخ تور شیراز و اصفهان از کنار آن می گذرد.

راهنمای ورود به تخت جمشید

ایوان با شاه نشین تخت جمشید

ایوان یا شاه نشین تخت جمشید از سوی پشت (خاور) چسبیده به کوه رحمت و سه سوی دیگر آن آزاد و از ۴۳ پهلوی سنگی که به جای دیوار آن است ساخته شده است، پاره ای از جاهای این دیوارها نزدیک به ۱۸ متر از رویه زمین مرودشت بلندی دارد. دیوارهای سه سوی ایران، در پایین از سنگ های دامنه کوه رحمت درست شده و روی آنها را با تخته سنگ های تراشیده شده بسیار بزرگ از کوه نامبرده کنده شده بالا برده اند. تخته سنگ های نامبرده را با گیره های دم چلچه ای که بخش درونی آنها از آهن و روی آنها برای جلوگیری از رسیدن نم آب به آهن و نپوسیدن آن از سرب ساخته شده، به یکدیگر پیوند و استوار کرده اند.

بنای تخت جمشید برابر دو سنگ نبشته ای که در بالای دیوار جنوبی آن روی تخته سنگی که هفت متر درازا دارد، کنده شده و پچواک آن چنین است، از دیستک هایی است که به فرمان داریوش یکم هخامنشی پسر ویشتاسب ساخته شده و در مرز ۵۲۰ پیش از میلاد آغاز به ساختن نموده است.

راهنمای ورود به تخت جمشید

پچواک یکی از دو سنگ نبشته نامبرده

بزرگ است اهورامزدا، او بزرگترین خدایان است، او داریوش را شاه کرده، او شاهی را به او داده است، به یاری اهورامزدا داریوش شاه است.

داریوش شاه گوید: این است کشور پارس که آن را اهورامزدا به من داده، زیبا و دارای اسبان خوب و مردمانی نیک است. به محبت اهورامزدا و از برای کارهایش، داریوش از دشمنی نترسد. داریوش شاه گوید: اهورامزدا با خدایان شاهی یاری کند و این کشور را اهورامزدا از دشمن بد، از خشک سالی، از دروغ نگه دارد، دشمن بدخواه، سالی بد و دروغ به این کشور راه نیابد. این بخشش را من از اهورامزدا و خدایان شاهی درخواست می کنم، این را به من ببخشند، اهورامزدا و خدایان شاهی.

 راهنمای ورود به تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: راهنمای ورود به تخت جمشید,بهترین قیمت تور شیراز,تور لحظه آخری شیراز,معرفی تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

شاه چراغ شیراز

شاه چراغ شیراز

بدون شک شیراز جزو دوست داشتنی ترین شهرهای ایران است. این شهر زیبا که به دلیل وجود آرامگاه سعدی و حافظ و شعرای دیگر در آن به شهر شعر و ادب فارسی مشهور شده است هر ساله توریست های بسیاری را از سراسر ایران و جهان به سوی خود می کشد.

جاذبه های گردشگری شیراز تور شیراز در زمینه های مختلف تاریخی، فرهنگی و طبیعی زبانزد خاص و عام است و شهر بهارنارنج ها را به شهری پر رفت و آمد تبدیل کرده است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری و مکان های دیدنی شیراز آشنا کنیم.

در این شهر بزرگ و پرجمعیت آرامگاه احمد بن موسی کاظم (ع) واقع شده است. او فرزند ارشد امام موسی کاظم (ع) است و به شاه چراغ شهرت داشته است. امروزه حرم او نیز با نام شاه چراغ شناخته می شود و میزبان دوستداران خود از سراسر جهان است.

شاه چراغ شیراز

تاریخ چنان بیان می کند که احمدبن موسی کاظم (ع) به سمت خراسان حرکت کرده بودند تا به یاری برادرشان امام رضا (ع) رفته و او را در مبارزاتش یاری دهند اما در بین راه توسط مامون، خلیفه ی عباسی به شهادت می رسند. پس از این پیکر او را به شیراز می آورند و در کنار آرامگاه برادرش سید میر محمد به خاک می سپارند. سال ها بعد در سال 745 هجری قمری، مادر شاه شیخ ابواسحاق اینجو که یکی از حاکمان فارس رزرو تور شیراز بوده است، دستور بازسازی بارگاه این دو امام زاده را صادر می کنند.

این بنا در سال های مختلف و دوره های متفاوت حکومتی تغییرات زیادی داشته است . بارها بنای حرم به وسیله ی زلزله تخریب شده و دوباره از نو ساخته یا مرمت شده تا به شکل کنونی درآمده است. امروزه در داخل حرم شاه چراغ آینه کاری های زیبا و رنگی به وفور یافت می شود و به وسیله ی کاشی کاری نیز خطوط فارسی و عربی عباراتی نوشته شده است. در اطراف بنای حرم نیز مسجد جامع عتیق قرار دارد. علاوه بر این بازار شاه چراغ و بازار حاجی از دیگر جاذبه هایی است که در اطراف شاه چراغ واقع شده است.

شاه چراغ شیراز

بر طبق اسناد تاریخی بنای اولیه ی حرم شاه چراغ در زمان عضدالدوله دیلمی فرزند رکن الدوله ساخته شد. رکن الدوله از حاکمان سلسله ی آل بویه بوده است. بنابراین می توان گفت قدمت بنای اولیه ی حرم شاه چراغ به سال های 317 تا 338 هجری قمری می رسد. اما همان طور که گفته شد، این بنا در سال های مختلف و توسط پادشاهان مختلف بارها تغییر کرده است. در آن زمان هر یک از آرامگاه های این دو امام زاده به حرم احمدی (ع) و حرم محمدی (ع) شهرت داشته اند. آفر تور شیراز گفته می شود که آرامگاه هر یک از این دو برادر در گذشته صحن های جداگانه ای داشته است و از طریق بازار بین الحرمین به هم مرتبط بوده است. اما رفته رفته با تغییراتی که در حرم صورت گرفته است، هر دو در یک صحن واقع شده و صحن اصلی بسیار بزرگ تر از سابق شده است.

شاه چراغ شیراز

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: شاه چراغ شیراز,قیمت ارزان تور شیراز,آفر تور شیراز,معرفی تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

کاخ سروستان استان فارس

کاخ سروستان استان فارس

کاخ سروستان یکی از آثار باستانی و بسیار ارزشمند ایران است که در استان فارس و شهرستان سروستان واقع شده است. وسعت این کاخ در حدود سی هکتار است و بازدید از آن می تواند برای علاقمندان به تاریخ و فرهنگ جذاب باشد.

بر طبق اسناد تاریخی قدمت این کاخ بسیار زیاد است و زمان ساخت آن به دوره ی ساسانیان می رسد. گفته می شود که در زمان حکمرانی سلسله ی ساسانیان و توسط بهرام گور دستور ساخت این کاخ صادر شده است. این کاخ شبیه به کاخ فیروز آباد بوده است و در همان زمان یکی از باشکوه ترین کاخ های ساسانی لقب گرفته است. گفته می شود که این کاخ باشکوه توسط وزیر بهرام گور، یعنی مهر نرسی ساخته شده است تور شیراز تیر 98 و در ساخت آن نیز تنها از سنگ و گچ استفاده شده است.

کاخ سروستان استان فارس

از ویژگی های جالب توجه این کاخ، پلان فنی و پیچیده و حیرت آور آن است که با تکنیک هایی پیشرفته ساخته شده است. این کاخ در سال 1310 در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و هنوز هم بر سر قدمت آن در بین کارشناسان اختلافاتی وجود دارد. تور شیراز شهریور 98 همان طور که گفته شد بعضی از کارشناسان باستان شناسی، این کاخ را متعلق به دوره ی ساسانی می دانند و برخی دیگر آن را به اواخر دوره ی هخامنشی و سلوکی نسبت می دهند.

کاخ سروستان استان فارس

همان طور که گفته شد این کاخ در محدوده ای تور شیراز مرداد 98 به وسعت سی هکتار ساخته شده است و زیربنای کاخ نیز به 4337 متر می رسد. به همین دلیل است که کاخی بسیار عظیم و باشکوه است که در دوره ی خود بی نظیر بوده است. به دلیل همین وسعت زیاد، کارشناسان بر سر کاربری کاخ اختلاف نظر دارند؛ برخی آن را کاخ شاهی و برخی دیگر استراحتگاه یا آتشگاه می دانند.

این کاخ در 9 کیلومتری جنوب شهر سروستان قرار گرفته و متاسفانه امکانات گردشگری خاصی ندارد. بنابراین اگر قصد بازدید از این بنای تاریخی و ارزشمند را داشته باشید باید امکانات مناسب خودتان را به همراه ببرید.

کاخ سروستان استان فارس

 

 
 

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: کاخ سروستان استان فارس,بهترین تورهای شیراز,قیمت تور شیراز,آفر تو شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

خانه ی زینت الملک در شیراز

خانه ی زینت الملک در شیراز

یکی از ویژگی های جالب شهر شیراز این است که در هر خیابان و محله ای از آن می توانید جاذبه های گردشگری پیدا کنید. این شهر یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت ایران است که در سراسر جهان و خود ایران طرفداران زیادی دارد. به همین علت است که سالانه میزبان گردشگران زیادی است و آوازه ی زیبایی هایش به گوش هر ایرانی رسیده است.

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری شهر شیراز که در این مقاله قصد معرفی آن را داریم، خانه ی زینت الملک قوامی است که در محله ی لطفعلی خان شیراز واقع شده است. این خانه در باغ نارنجستان قوام شیراز قرار دارد و در گذشته محل زندگی زنی به نام زینت الملک بوده است. گفته می شود که زینت الملک بسیار نیکوکار و خیر بوده و در منزلش مراسمات مختلف خیریه برپا می کرده است. او از خاندان قوام است که برای مدتی طولانی از حاکمان فارس بوده اند.

جهت رزرو تور شیراز به سایت رویای جهانگردی چهارفصل به آدرس chaharfasl . net مراجعه نمایید. 

خانه ی زینت الملک در شیراز

قدمت خانه ی زینت الملک به سال 1290 تا 1302 هجری قمری می رسد و به دستور علی محمد خان قوام الملک دوم ساخته شده است. در طراحی این خانه تزئینات زیاد و زیبایی صورت گرفته است. کاشی کاری های هفت رنگ با طرح های زیبا، گچ بری ها، نقاشی های سنتی و آینه کاری های بسیار چشم نواز در جای جای این خانه به چشم می خورند و بر زیبایی و ارزش آن افزوده اند.

امروزه این خانه به دلیل ارزش های بصری و تاریخی خود به موزه تبدیل شده است. در واقع خانه ی زینت الملک در سال 1382 شمسی به موزه ی گنجینه ی فارس تبدیل شده و زیرزمین آن نیز محلی برای نمایش آثار هنرمندان شیرازی است. امروزه در موزه ی گنجینه، ماکت ها و مجسمه هایی مومی از بزرگان و افراد تاریخ ساز استان فارس وکشور ایران قرار دارد. علاوه بر این در ابتدای موزه نیز شاهد مجسمه ی زینت الملک خواهیم بود تور شیراز که خوش آمد گوی مهمانان خود است.

خانه ی زینت الملک در شیراز

این موزه به نام های موزه ی مشاهیر، موزه ی مفاخر و موزه ی گنجینه شناخته می شود و اگر برای بازدید به آن سر بزنید با مجسمه هایی از پادشاهان دوره ی هخامنشی، پادشاهان ساسانی، کریم خان زند، سعدی، شهید عباس دوران، آتوسا دختر کوروش، شعرا و دانشمندان و فیلسوفان دوره های مختلف تاریخی روبه رو خواهید شد. یکی از نکات جالب توجه در رابطه با این موزه این است که در آن مجسمه ای از حافظ، وجود ندارد. با این که شیراز شهر این شاعر بزرگ بوده است و همگان شیراز را با او می شناسند. دلیل این موضوع نیز این است که عکس درستی از چهره ی حافظ در دسترس نیست. به همین علت در موزه ی مشاهیر شیراز تنها به مجسمه هایی از کتاب حافظ اکتفا شده است. گفتنی است که این موزه شبیه به موزه ی مادام تسو در لندن است که نمایش دهنده ی تمثال بزرگان و تاریخ سازان است.

در صورتی که قصد بازدید از این موزه و خانه ی زیبای زینت الملک تور شیراز تابستان 98 را دارید، قطعا از باغ نارنجستان قوام نیز بازدید کنید و از زیبایی های آن لذت ببرید.

خانه ی زینت الملک در شیراز

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: خانه ی زینت الملک در شیراز,آفر تور شیراز,قیمت تور شیراز,نرخ تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

باغ دلگشا در شیراز

باغ دلگشا در شیراز

شیراز شهر شعر و شاعران بزرگ، باغ های زیبا، عمارات چشم نواز، بناهای قدیمی و تاریخی و زیبایی های طبیعی بسیار است. این شهر به شهر بهارنارنج و شهر شعر و ادب مشهور است و در میان گردشگران از شهرت و محبوبیت ویژه ای برخوردار است. کمتر کسی است که از حافظیه و شاه چراغ و تخت جمشید نشنیده باشد و از ارزشمندی این بناها با خبر نباشد؛ به همین دلایل است که این شهر یکی از بهترین مقاصد گردشگری محسوب می شود و بازدید از مکان های دیدنی آن و گشت و گذار در آن ها می تواند لحظات خوشی را برای شما و خانواده تان فراهم کند.

در این مقاله قصد داریم تا با یکی دیگر از مکان های دیدنی شیراز قیمت تور شیراز آشنا شویم. بنابراین اگر شما نیز به این شهر زیبا علاقه دارید و قصد سفر به آن را دارید، در این مقاله با ما همراه باشید.

باغ دلگشا در شیراز

باغ دلگشا یکی از کهن ترین باغ های شیراز است که تاریخچه ای قوی دارد. این باغ در نزدیکی آرامگاه سعدی قرار دارد و وسعت آن به شش هکتار می رسد. باغ دلگشا بر روی تپه ای به نام تپه ی کهن دژ قرار دارد. باستان شناسان بر روی این تپه آثاری از دوره ی ساسانیان پیدا کرده اند، به همین دلیل است که قدمت باغ دلگشا را نیز به همان دوره نسبت می دهند.

در داخل باغ دلگشا عمارت بزرگ و زیبایی نیز قرار دارد که عمارت کلاه فرنگی نام دارد. عمارت کلاه فرنگی به عمارت هایی گفته می شود که در گذشته داخل باغ ها ساخته می شدند و بنای آن ها شش وجهی یا هشت وجهی بوده است. این عمارت ها معمولا بسیار بزرگ و شاهانه بوده و به تمام باغ دید داشته اند. سقف آن ها نیز معمولا به صورت گنبدی یا شیب دار ساخته می شدند. عمارت کلاه فرنگی باغ دلگشا سه طبقه می باشد و اکنون در آن موزه ای از اشیایی قدیمی مانند سکه و لباس و ... دایر است. از دیگر اشیایی که می توان در موزه ی باغ دلگشا مشاهده کرد عبارت اند از: دوچرخه های قدیمی، نقشه های ایران در دوره های مختلف تاریخی، قرآن های ارزشمند دوره ی سلجوقی، رادیوهای قدیمی، تمبر، تابلو فرش و ...  این باغ در سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است تور لحظه آخری شیراز و پس از آن محافظت بیشتری از آن صورت می گیرد.

باغ دلگشا در شیراز

همان طور که می دانید شیوه ی باغ آرایی ایرانی با شیوه های کشورهای دیگر متفاوت است و ویژگی های خاص خود را دارد. باغ دلگشا نیز یکی از اولین نمونه های باغ آرایی و معماری باغ های ایرانی است. در این باغ مانند دیگر باغ هایی که به شیوه ی ایرانی طراحی و ساخته شده اند جوی های آبی روان است. در مرکز باغ بنایی بزرگ و زیبا قرار دارد و درست در روبه روی این بنا، حوضی بزرگ ساخته شده است. داخل باغ نیز از کاج های بلند و درخت های نارنج بسیار زیادی پوشیده شده است که بر زیبایی باغ می افزاید.

باغ دلگشا در شیراز

عمارت باغ دلگشا از چهار تالار بزرگ تشکیل شده و از تزئینات زیادی بهره می برد. آینه کاری ها، گچ بری ها و نقاشی های زیبای این عمارت بسیار چشم نواز است و می تواند هر بیننده ای را ساعت ها درگیر زیبایی خود کند. درب های ورودی این بنا، چوبی هستند و بر روی آن ها منبت کاری هایی به چشم می خورد. در داخل این عمارت کتیبه هایی نیز وجود دارد که به خط میرزا علی نقی شیرازی نوشته شده اند. این کتیبه ها با نستعلیق نرخ تور شیراز نوشته شده و اشعاری هستند که در وصف باغ دلگشا می باشند.

باغ دلگشا در شیراز

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: باغ دلگشا در شیراز,رزرو تور شیراز,قیمت ارزان تور شیراز,بهترین تورهای شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 100
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

آرامگاه سعدی در شیراز

آرامگاه سعدی در شیراز

شیراز شهر شعر و ادب پارسی است و جاذبه های فرهنگی بسیاری دارد. این شهر زیبا مهد شاعران بزرگی چون سعدی و حافظ بوده است و هم اکنون نیز آرامگاه این شعرای بزرگ ایرانی در شهر شیراز قرار دارند.

اگر شما اهل ادبیات و شعرخوانی هستید، قطعا بازدید از شیراز و مقبره ی این دو شاعر بزرگ، یعنی سعدی و حافظ برای شما جالب خواهد بود. در غیر این صورت نیز شهر شیراز جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی بسیاری دارد که تور شیراز می تواند برای شما دیدنی باشد. کمتر کسی است که آوازه ی زیبایی های شهر بهارنارنج ها به گوشش نخورده باشد.

آرامگاه سعدی در شیراز

مقبره ی سعدی شاعر پرآوازه ی ایرانی، در نزدیکی باغ دلگشا در شیراز واقع شده است و امروزه با نام سعدیه شناخته می شود. این مقبره در سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و پس از آن نقش این آرامگاه در سال های 87 و 89 بر روی سکه های پنجاه تومانی و اسکناس های ده هزار تومانی چاپ شده است.

شاید بدانید که نام کامل سعدی، ابومحمد مشرف الدین مصلح بن عبدالله بن مشرف بوده است و در قرن ششم هجری می زیسته است. او علاوه بر سعدی به القاب دیگری چون استاد سخن، پادشاه سخن و شیخ اجل نیز مشهور بوده است. این القاب نیز از آن جهت بوده است که سعدی تاثیر زیادی بر زبان و ادبیات فارسی گذاشته و آثار او تا مدت زیادی در مدارس و مکتب خانه ها تدریس می شده است. امروزه آثار این شاعر رزرو تور شیراز به نام ایرانی در کتاب های بوستان، گلستان، کلیات سعدی و غزلیات سعدی به چاپ رسیده است. تسلط سعدی بر کلام و مفاهیمی که در آثارش به چشم می خورد نه تنها بر زبان فارسی که بر آثار اندیشمندان غربی نیز تاثیر گذاشته است.

آرامگاه سعدی در شیراز

بر طبق اسناد تاریخی سعدی سی سال از عمرش را در جهان گردی به سر می برده است و پس از آن به شیراز آمده و و در همین شهر نیز از دنیا می رود. مکانی که امروزه آرامگاه سعدی در آن واقع شده است نیز، در گذشته محل زندگی و آموزش و فعالیت های سعدی در شیراز بوده است. گفته می شود اولین مقبره ای که برای سعدی ساخته شد در دوره ی دومین پادشاه ایلخانی بوده است. پس از ساخت این بنا، آرامگاه سعدی در دوره های تاریخی مختلف و به دستور پادشاهان مختلف بارها تخریب شده و دوباره بنا شده است. تا این که سرانجام در دوره ی پهلوی بنایی که امروزه وجود دارد ساخته می شود.

امروزه زیربنای این آرامگاه در حدود 257 متر مربع است و از معماری زیبای ایرانی بهره می برد به طوری که از بیرون به شکل مکعب و از داخل به شکل هشت ضلعی ساخته شده است. این مقبره هشت ستون سنگی زیبا نیز دارد که بر زیبایی آن افزوده است. جالب این که در هفت ضلع ساختمان، هفت کتیبه نصب شده است و بر روی هر یک از کتیبه ها اشعار و یا سخنان سعدی درج شده است. محوطه ی کلی سعدیه آفر تور شیراز نیز درخت کاری های زیبایی دارد که فضا را بیش از پیش دلپذیر کرده است.

آرامگاه سعدی در شیراز

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: آرامگاه سعدی در شیراز,نرخ ویژه تور شیراز,رزرو تور شیراز,آفر تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی موزه های شیراز

معرفی موزه های شیراز

همان طور که می دانید شیراز یکی از شهرهای پر جاذبه ی ایران محسوب می شود و از نظر پیشینه ی تاریخی و فرهنگی بسیار غنی است. به همین دلیل است که در این شهر زیبا موزه های بسیاری یافت می شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با برخی از مهم ترین موزه های شهر شیراز آشنا کنیم تا در سفر خود حتما از آن ها بازدید کنید و بر اطلاعات خود بیفزایید.

موزه ی تخت جمشید

تخت جمشید یکی از مهم ترین و پرآوازه ترین جاذبه های تاریخی شهر شیراز محسوب می شود که در داخل محوطه ی آن موزه ای به همین نام قرار دارد. در این موزه آثار به جای مانده از دوره ی هخامنشیان نگهداری می شود. آثاری چون تور شیراز تیر 98 سرنیزه، پیکان، کتیبه ی حرم خشایارشا، خمره ها و ظروف سفالی و ... بنایی که امروزه موزه ی تخت جمشید در آن دایر شده است، کاخ ملکه بوده است که در سال 1388 به موزه تبدیل شده است.

معرفی موزه های شیراز

موزه ی پارس

موزه ی پارس از جالب ترین و مهم ترین موزه های شهر شیراز است که در داخل باغ نظر شیراز واقع شده است. عمارتی که در درون این باغ قرار دارد در سال 1315 به موزه تبدیل شده است و در آن قرآن های نفیس خطی که به خط برخی از امامان است، نقاشی های لطفعلی خان زند و شمسیر وی و ... نگهداری می شود.

معرفی موزه های شیراز

موزه ی مشاهیر

یکی دیگر از موزه های بسیار دیدنی و جذاب شهر شیراز، موزه ی مشاهیر یا مفاخر یا گنجینه است که در خانه ی زینت الملک برپا شده است. خانه ی زینت الملک نیز در باغ نارنجستان قوام شیراز است. در این موزه مجسمه هایی از بزرگان ایران تور شیراز مرداد 98 از دوره های گذشته تا کنون وجود دارد. این مجسمه ها با موم ساخته شده و بسیار زیبا است.

معرفی موزه های شیراز

موزه ی نظامی باغ عفیف آباد

در داخل عمارت باغ عفیف آباد دو موزه برپا شده است. این عمارت دو طبقه می باشد که طبقه ی اول آن موزه ی نظامی است و طبقه ی دوم موزه ی عبرت. در طبقه ی اول این عمارت ابزارآلات جنگی مانند انواع اسلحه ها که برخی از آن ها به شاهان دوره های مختلف مانند مظفرالدین شاه قاجار، فتحعلی شاه، محمدرضا پهلوی و رضا خان تعلق دارد، به نمایش درآمده است. در طبقه ی دوم این عمارت نیز وسایلی از دوران پهلوی مانند فرش، تابلو و پیانوی فرح نگهداری می شود.

معرفی موزه های شیراز

موزه ی شاه چراغ

در حرم شاه چراغ نیز یکی دیگر از موزه های مهم تور شیراز شهریور 98 شهر شیراز وجود دارد. در داخل این موزه قرآن های خطی، ظروف شیشه ای و سفالی، سکه های مربوط به دوران باستان و آثاری که وقف شاه چراغ شده است نگهداری می شود.

 معرفی موزه های شیراز

علاوه بر موزه هایی که معرفی شد، در شهر شیراز موزه های مهم و جذاب دیگری نیز وجود دارد که علاقمندان می توانند از آن ها بازدید کنند. برخی از این موزه ها عبارت اند از: موزه ی لباس های سنتی شیراز، موزه ی فرش فارس، موزه ی آواها و نماها، موزه ی آب، موزه ی سنگ در باغ هفت تنان، موزه ی تاریخ طبیعی و تکنولوژی و ....

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی موزه های شیراز,رزرو تور شیراز,معرفی تور شیراز,نرخ ویژه تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 89
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

باغ ارم شیراز

باغ ارم شیراز

شیراز یکی از شهرهای بسیار زیبا، بزرگ، خوش آب و هوا و پر جمعیت ایران است. این شهر به دلیل فراوانی جاذبه های گردشگری همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است. جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی و مکان های دیدنی شهر شیراز به حدی زیاد است که در هر کوچه و خیابان این شهر می توانید اثر یکی از آن ها را بیابید. به همین دلیل است که سالانه گردشگران زیادی این شهر زیبا را به عنوان مقصد گردشگری تور شیراز خود انتخاب می کنند.

همان طور که گفته شد، جاذبه های گردشگری شهر شیراز بسیار زیاد و متنوع است. اما برخی از آن ها شهرت جهانی دارند و نه تنها در ایران که توسط مردم جهان شناخته شده هستند. یکی از این جاذبه ها، باغ ارم شیراز است که نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

باغ ارم شیراز

باغ ارم در شمال غربی شیراز و نزدیکی کوه های باباکوهی واقع شده است. این باغ علاوه بر ارزش تاریخی، از زیبایی های طبیعی بسیاری نیز برخوردار است که قدم زدن در آن را دلپذیر می کند. درخت های سربه فلک کشیده ی سرو و کاج و نخل و عطر بهارنارنج ها و بوته های گل سرخ تنها بخشی از زیبایی های طبیعی این باغ است.

متاسفانه کارشناسان باستان شناسی هنوز اطلاعات تور شیراز تابستان 98 دقیقی از بنیان گذار اولیه ی باغ ارم ندارند اما در نقشه هایی که از گذشته وجود دارد، باغ ارم در دوره های تاریخی سلجوقیان، آل اینجو، آل مظفر و گورکانیان وجود داشته است. همین موضوع نشان دهنده ی قدمت زیاد این باغ است.

باغ ارم شیراز

امروزه وسعت باغ ارم در حدود 110380 متر مربع است و باغ و عمارت آن در اختیار دانشگاه شیراز است. یکی از ویژگی های باغ ارم شیب زمین آن است که باعث شده در طراحی باغ پله هایی در نظر گرفته شود. عمارت باغ نیز بر روی قسمت بلند باغ واقع شده است. مانند دیگر باغ های ایرانی در روبه روی عمارت اصلی باغ یک حوض بزرگ مستطیلی ساخته شده است که وسعت آن به 335 متر مربع می رسد. درست از روبه روی این حوض جوی های آبی روان است که در خیابان اصلی باغ امتداد دارد و شاخه هایی از آن جدا شده و به قسمت های دیگر باغ می رسد.

باغ ارم شیراز

عمارت اصلی باغ ارم یکی از زیباترین عمارت های تاریخی شهر شیراز به شمار می رود. این عمارت در سه طبقه ساخته شده است و سقفی شیروانی دارد. گفته می شود که معمار این عمارت زیبا حاجی محمد حسن معمار شیرازی است. در ساخت این عمارت از کاشی های هفت رنگ، نقاشی های زیبا، کاشی کاری و گچ بری های هنرمندانه، پنجره های آهنی، ستون های سنگی و درهای چوبی استفاده است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید در میان دیگر باغ های شهر شیراز، بنای نارنجستان قوام شیراز شباهت بسیار زیادی به بنای باغ ارم دارد.

برای خرید بلیط شیراز به سایت آژانس مسافرتی چهارفصل به نشانی chaharfasl . net مراجعه کنید. 

باغ ارم شیراز

همان طور که گفته شد از بنیان گذار و سازنده ی اصلی باغ ارم و عمارت داخل آن اطلاعاتی در دست نیست. اما چهره ی فعلی این باغ و عمارتش مربوط به دوره ی ناصرالدین شاه قاجار است و تزئینات آن نیز تماما نشان دهنده ی معماری دوره ی قاجار می باشد. در داخل باغ نیز کتیبه هایی وجود دارد که این موضوع را تصدیق می کند. این کتیبه ها معمولا مربوط به دوره ی قاجار و زمان حکمرانی نصیرالملک بر فارس است.

در سال 1390 در داخل عمارت اصلی باغ ارم موزه ای نیز برپا شده است. نام این موزه سنگ و گوهر دریای نور است و در داخل آن انواع سنگ های قیمتی و زینتی نگهداری می شود. گفته می شود که موزه ی سنگ و گوهر دریای نور شامل بیش از 140 سنگ کمیاب است.

باغ ارم شیراز

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: باغ ارم شیراز,رزرو تور شیراز,تورهای ارزان شیراز,آفر تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

معرفی جاذبه های طبیعی شیراز

معرفی جاذبه های طبیعی شیراز

یکی از شهرهای توریستی و بسیار زیبای ایران، شهر شیراز است که همه ساله پذیرای گردشگران زیادی از سر تا سر جهان است. جاذبه های گردشگری این شهر خوش آب و هوا بسیار متنوع است و دامنه ی گسترده ای از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی را در برمی گیرد. در این شهر شما می توانید بناهای تاریخی بسیار ارزشمند، بناهای مذهبی، باغ های بزرگ و زیبا، موزه های مهم و بازارهای دیدنی زیادی را مشاهده کنید.

در این مقاله قصد داریم بخش دیگری از جاذبه های گردشگری شیراز قیمت تور شیراز، یعنی جاذبه های طبیعی این شهر را معرفی کنیم. بنابراین اگر شما علاقه دارید که با تور شیراز به این شهر زیبا سفر کنید، در این مقاله با ما باشید تا اطلاعات بیشتری از مکان های دیدنی این شهر و استان فارس کسب کنید.

آبشار مارگون

یکی از زیباترین و مشهورترین جاذبه های طبیعی استان فارس، آبشار مارگون است. این آبشار در شهر سپیدان واقع شده است و در ده کیلومتری مرز استان فارس و استان کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد. یکی از ویژگی های مثبت این آبشار این است که در نزدیکی آن امکانات گردشگری خوبی وجود دارد و شما می توانید به راحتی در کنار این آبشار چادر زده و استراحت کنید. زیبایی این آبشار در فصل زمستان و با یخ زدن آب های آن چندین برابر می شود. بنابراین شما می توانید هم در فصول گرم و هم در فصول سرد به این آبشار سفر کرده و از زیبایی های آن لذت ببرید.

معرفی جاذبه های طبیعی شیراز

تنگ بستانک

از دیگر جاذبه های طبیعی شهر شیراز، تنگ بستانک است که در منطقه ی کامفیروز واقع شده است. تنگ بستانک به علت زیبایی بیش از حدش به بهشت گمشده نیز معروف است. در این منطقه شما می توانید از زیبایی های رودخانه و چشمه ها تور لحظه آخری شیراز و درختان سرسبز در کنار هم لذت ببرید.

معرفی جاذبه های طبیعی شیراز

دریاچه ی مهارلو

دریاچه ی مهارلو در نزدیکی روستای مهارلو در استان فارس واقع شده است. آب این دریاچه بسیار شور است و تبخیر زیادی نیز در سطح آن انجام می شود، به همین علت است که بخش هایی از آن در واقع لایه ای از نمک است. این دریاچه همچنین زیستگاه فلامینگوها است و به همین دلیل بازدید از آن برای گردشگران بسیار جذاب است.

معرفی جاذبه های طبیعی شیراز

آبشار فدامی

این آبشار در نزدیکی شهر داراب واقع شده است و در آن چهار نوع آب شور، شیرین، سرد و گرم وجود دارد. به همین دلیل است که این آبشار یکی از شگفت انگیزترین آبشارهای استان فارس محسوب می شود. در این آبشار آب شیرین نرخ تور شیراز در تابستان سرد و در زمستان گرم است و آب شور نیز درست برعکس آب شیرین است.

معرفی جاذبه های طبیعی شیراز

دریاچه ی پریشان

دریاچه ی پریشان در نزدیکی شهر کازرون در استان فارس واقع شده است. این دریاچه دارای آب شیرین است و وسعت آن به 43000 متر مربع می رسد. در این دریاچه امکانات گردشگری و تفریحی نظیر قایق سواری وجود دارد و همین موضوع باعث جذب گردشگران زیادی به این منطقه شده است.

معرفی جاذبه های طبیعی شیراز

تنگ براق

یکی دیگر از جاذبه های شگفت انگیز استان فارس تنگ براق است که در یک دره واقع شده است. این دره با چشمه های متعددی که دارد و درختان سر به سبز و انبوهش مکانی بسیار زیبا را پدید آورده است. وجود غارها، آبشارها و دیگر زیبایی های طبیعی این مکان را به یکی از زیباترین مناطق استان فارس تبدیل کرده است.

 معرفی جاذبه های طبیعی شیراز

همان طور که گفته شد شهر شیراز جاذبه های طبیعی بسیار زیبا و بسیار متنوعی دارد که در این مقاله تنها بخش کوچکی از آن معرفی و بررسی شد. علاوه بر این موارد جاذبه های دیگری چون تنگ رغز، چله گاه، دشت ارژن، چشمه گلابی، تنگ تیزآب و چشمه شش پیر نیز در استان فارس و نزدیکی شهر شیراز وجود دارد که شما می توانید با بازدید از آن ها لحظات خوشی را برای خود و خانواده تان رقم بزنید.

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: معرفی جاذبه های طبیعی شیراز,نرخ تور شیراز,بهترین تورهای شیراز,آفر تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

مرزهای تخت جمشید

مرزهای تخت جمشید

مجموعه مرزهای تخت جمشید از خاور به کوه خاکستری رنگ بی آب و گیاهی نامبردار به کوه رحمت - از شمال و جنوب به کرانه ای بزرگ و زمینی گسترده و هموار که پایان می پذیرد. به دو دماغه از کوه نامبرده و از باختر به جلگه مرودشت.

پچواک سنگ نبشته دیگر بالای دیوار پیش بند جنوبی

منم داریوش، شاه شاهان، شاه بزرگ، شاه کشورهای بسیار، پسر ویشتاسب هخامنشی داریوش شاه گوید: به یاری اهورامزدا، این است کشورهایی که به یاری این الشكر پارسی از آن من هستند، از من بیم دارند، به من باج می دهند رزرو تور شیراز: خوزستان - بابل - ماد . عربستان - آشور - مصر - ارمنستان - کاپادوکیه، سپردا (لیدیه) یونانی های کشورها و یونانی هایی که در دریا هستند و کشورهایی که در خاور هستند و... اگر تو می اندیشی از هیچ دشمنی نترسم، این مردم پارس را نگه دار، اگر مردم پارس نگهداری شوند خوشبختی که گاه هایی دراز تیره و تباه نشود، از اورمزد به آن خانواده شاهی برسد.

مرزهای تخت جمشید

پلکان بزرگ

راهی که به بالای تخت جمشید یا شاه نشین (ایوان) راهنمایی می کند، دو پلکانی است که در دو سو روبه روی هم ساخته شده اند. یکی شمالی و دیگری جنوبی. هر یک از پلکانهای مزبور از پایین تا بالای تخت دو بخش می شود، یعنی از بالا رفتن از ۶۲ پله فضای کوچکی دیده می شود که با تخته سنگ های بزرگ و هموار فرش شده و تا این جا بخش نخست شمرده می شود. سپس باید از هر سوی از ۴۸ پله دیگر که آفر تور شیراز به سوی جنوب یا شمال نگرش دارد، بالا رفت تا روی شاه نشین رسید. پس شماره هر پلكان ۱۱۰ و درازای هر یک از آنها 9 / 6 متر و پهنایش ۳۸ سانتی متر و بلندی آن ده سانتی متر است.

در کنار این پلکانها، نرده های سنگی بوده که اکنون چند پاره از شکسته های آنها را آقای دکتر اشمیت، سرپرست گروه علمی دانشگاه خاوری شیکاگو به جای خود گذارده است. اکنون راهی هم برای رفت و آمد ماشین و جانوران بارکش در شمال خاوری درست کرده اند.

مرزهای تخت جمشید

پلکان بزرگ نامبرده هم از جمله ساختمان (دیستک هایی است که در آغاز ساختمان تخت جمشید به فرمان داریوش بزرگ ساخته شده است.

در سوی باختر درب شمالی خاوری نامبرده در پسین نقطه خط شمالی شاه نشین تخت، دیستگ هایی چند با دیوارهای خشتی بنا شده بود که گویا دفترخانه روزگار داریوش بزرگ بوده است و اکنون خاک آوار آنها را به شکل تپه دراز می نمایاند. در بخش خاوری این تپه نزدیک درب شمال خاوری، از درون اتاق کوچکی نزدیک به سی هزار خشت نوشته گلی دارای خط ایلامی به دست آمده است. خشت نبشته های نامبرده هنوز به گونه پژوهشی خوانده و پچواک نشده است ولی برابر گفته پروفسور تسفلد این خشت نبشته های گلی درباره اداره های دولتی و دستمزد سازمان های ارتشی و دارایی روزگار هخامنشی قیمت تور شیراز می باشد و گمان می رود که در بردارنده دست آویز (سند تازی) های تاریخی و دولتی نباشند، برای این که این چنین دست آویزها به زبان و خط میخی پارسی نوشته می شده است.

مرزهای تخت جمشید

پس از بالا رفتن از همه پلکان، پرورده (یعنی تازی) از ۱۱۰ پله شرح داده شده است، جایی گسترده همانند راست گوشه با پهلوهای شکسته و دارای دیستک هایی بسیار که سنگی هستند دیده می شود. رویه این جای گسترده در پاره ای از جاها بلندتر و در برخی جاها پست تر است. این پستی و بلندی از سازوکار طبیعی دامنه کوه پدید آمده است درازای فضای نامبرده نزدیک به ۴۵۰ متر و پهنایش /۳۰۰ متر است و نخستین ساختمانی که در بالای تخت در جلو پلکان بزرگ دیده می شود، سر درب بزرگ یا ورودی می باشد.

مرزهای تخت جمشید

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: مرزهای تخت جمشید,تور لحظه آخری شیراز,آفر تور شیراز,تور ارزان قیمت شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 89
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

در بخش نوزدهم از دشت مرغاب سخنانی کوتاه به میان آمد و اکنون برای روشن شدن سازوکار و پیشینه این دشت و برای آگاهی هر چه بیشتر خواننده و فرزانه، باز هم درباره ارجمندی آن شرحی در زیر آورده می شود.

هنگامی که از شیراز به سوی اصفهان برویم تور شیراز مرداد 98، چون از تنگه پر پیچ و خم و سهمگین سعادت آباد بگذریم، دست چپ جاده شیراز به اصفهان خیابانی است به درازای سه کیلومتر که پس از گذر کردن از رودخانه ای به نام پلوار که به آرامگاه می رسد، آرامگاه که پایتخت کورش بزرگ بنیانگزار بزرگ ترین امپراتوری خاور باستان و فرمانروای همه آسیا می شویم.

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

این دشت سرسبز که امروز آن را دشت مرغاب و دشت مادر سلیمان می نامند و از رودی به همین نام سیراب می شود در بیست و پنج سده پیش، مرکز با شکوه ترین دربار پادشاهی جهان بوده است که از آن جا دستورها و فرمان های شاهانه به دور و بر دنیای با فرهنگ آن روز و کشورهایی که در سایه این پرچم در پایانه آرامش و خوشی می زیسته اند، می رفته است، ولی امروز مانند سدها نشانه هایی مانند خود که از دگرگونی ها و رویدادهای روزگار برکنار نمانده، ویران و سوای خرابه های چند کوشک از آن همه سرافرازی و شکوه باز نمانده است، ولی همین ویرانی، زیارتگاه دانشمندان و جهانگردان جهان و کعبه ملی ایرانیان تور شیراز شهریور 98 یک نژاد و والاترین نمونه توانایی و هنرمندی و اندیشه بلند سازندگان آن می باشد.

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

از شهرهای بزرگ باستانی که روزی چشم و چراغ کشورهای جهان بوده اند کم تر نشانه هایی پدیدار است از بابل بیوگان (عروس تازی) آسيا تا آنجایی که تپه خاکی نیز به جای نمانده و برای همیشه ویران و ناپدید شد و با دردسری بسیار و از روی دانستگی می توان دانست که آنجا روزگاری شهرهای بزرگ، شهر خدایان، قرار گاه مردوک خدای بزرگ بابلیها) شهر آسمانی، شهر افسانه ای چندین هزار ساله بوده است.

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

از هگمتانه قرارگاه فرمانروایی هووخشتر با آن کاخ پر ارج و هفت دیوار رنگین نامورش که لنگره هر دیواری به رنگ زیباتر جلوه گری می نمود و با گروه های هفت گانه گردون همسری می نمود. از سارد قرارگاه پادشاهان توانگر سلسله مر منادا که به نوبه خود یک شهر پر ارج بازرگانی و بانک بزرگ جهان آن روز را برپا می ساخت، هیچ چیز به جای نمانده است، ولی خوشبختانه از این کاخ شهریاران دادگستر پاس با همه بیداد و ستم تور شیراز و بی مهری های روزگار، باز آن اندازه به جای مانده که آن شکوه و هنر گذشته ایران را به ما باز گوید.

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

در آن روزگاران که کشور شاهنشاهی ایران از هر سو گسترده و بر بسیاری از کشورهای گیتی فرمانروایی داشتند، در همین گوشه کشور و بین همین کوه ها و زیر همین خورشید انجمن رایزنی سران پارس و هخامنشی برای اراده کشور برپا می گردید و کورش بزرگ با بزرگان توده و تیره خود به رایزنی می پرداخت و در همین جا بود که آغاز فروزش مهر درخشان هخامنشی، کورش بزرگ سودای گشودن ماد و سارد و بابل را در سر خود پرورانید و از سران پارس و هخامنشی کمک خواست و سوگند وفاداری بدان یاد کرد و نیز از همین جا بود که کمبوجیه بر آن شد که مصر را بگیرد، از این رو رهسپار دیار باختر گردید.

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

جهانگردی که از فرسنگها راه به دیدار این پایتخت کشور کهن سال می آید، در این . جلگه خاموش و راز و رمزدار که کوه ها و تپه های چندی آن را در بر گرفته است از شکوه و سادگی آرامگاه همیشگی کورش بزرگ از دیدن ستونهای تنومند بلند و پایه های سنگی و بازمانده کاخ های با خاک یکسان شده در یک خاموشی آمیخته به شگفتی ها و آفرین گویی فرو می رود. رفت و آمدها و کوشش های جنگی، برگزاری آیین ها و روشهای ملی و دینی با شکوه و جلالی که ۲۵۰۰ سال پیش در این ودای خاموش و ترک شده انجام می شده، همه از برابر چشم میگذرند و شخص را در یک اندیشه های دور و درازی، همراه با افسوس و درد و رنج می اندازد، به ویژه اگر تماشا کننده از نژاد پاک ایرانی و خدمت های برجسته و سرشت و سیرت و نیکویی های اخلاقی این دسته از مردم آریا و کوشش هایی که آنان برای نگهداشت و گسترش و درست کردن فرهنگ و هنر بشری نموده اند، آگاهی هایی داشته باشد. هر روز دسته هایی بسیار، مسافر از جاده ای که در سه کیلومتری این نشانه ها قرار گرفته می گذرند و از همان سه کیلومتری بازمانده های بناهای سنگی سپید برای آنها شایان نگرش است، ولی چه بسا که نمی دانند این جا کجاست و در ۲۵ سده پیش چه سازوکار و فرو شکوهی بس پر ارج داشته است.

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

امروز دیگر از آن همه فر و شکوه و جلال یک درختی کهن نیز بر جای نمانده که هنوز چند درگاه سنگی آن با یک ستون ساده و بلند از سنگ سپید همانند به مرمر زیر ستون هایی از سنگ سپید به جی مانده است.

در سر راه شیراز به اصفهان، روی یک بلندی از زمین، ویرانه ساختمان هایی پدیدار است که گویا ویرانه های شهری می باشد و پهلوی آنها ساختمانی از سنگ تراش دیده می شود که مردم آن جا آن را تخت سلیمان می نامند. گمان می رود این بازمانده بنای سنگی نشانه های ساختمان ارگی بوده باشد. در مشهد مرغاب ساختمان هایی دیگر هم در روزگار هخامنشیان ساخته شده بوده که اکنون نشانه و بازمانده آنها نمودار و آشکار می باشد.

روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید

 

 
 

 

تور کیش

 

تور مشهد

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: روشن شدن پایه فرهنگ و هنر ایران با ساختن تخت جمشید,بهترین قیمت تور شیراز,آفر تور شیراز,رزرو تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fnz.pni

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

پیش تر از نام شهرها و بزرگان برجسته تاریخی هخامنشی که امروز زبانزد همه ماست و در سنگ نبشته های هخامنشی نام برده نشده از روی گفته ها و نوشته های تاریخ نگاران یونانی است که همان نام ها را یونانی کرده و یا هنگام دگرگونی از زبانی به زبان دیگر، دگرگون و به دست خاور شناسان و پژوهشگران و باستان شناسان، رسیده است و آنان از  روی هوش و دانستگی خود در این باره گفت وگو و پژوهش کرده اند و چه بسا که هنوز همراهی باور ورای نسبت به آنها پیدا نکرده و هر کس رأیی داده و سفرنگی (تفسیری) نموده است. از جمله یکی همین نام پاسارگاد است. که تاریخ نگاران تور شیراز هر کدام یک نامگذاری بر آن کرده اند.

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

۱- برخی از دانشمندان بر این باورند که پاسارگاد در ریشه، پارسه کرت - پارسه گرد مانند رامگرد، داراب گرد و خسروگرد بوده است (کرت و گرد در زبان پارسی کهن به پرورده (معنی) دژ بوده است.

از تاریخ نگاران دیرین آناکس من که آموزگار اسکندر بود و با او به ایران آمد، نام این شهر را در کتاب خود (پارسه گرد) به پرورده دژ پارس یاد کرده است.

پارسه و پارس را می توان نام ریشه ای تخت جمشید دانست که در سنگ نبشته خشایارشا بر پیشانی دو درگاه اتاق ورودی تخت جمشید به زبان های پارسی، ایلامی، و بابلی (آشوری) یاد گردیده است که دانستگی پچواک این بخش چنین است: «... بسیار چیزهایی دیگر که در این پارسه است، آنها را من و پدرم ساخته ایم...» و در بسیاری از پلمه ها (الواح)ی گلی پیدا شده در گنجینه داریوش نیز تور شیراز تابستان 98 پی در پی آمده است.

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

۲- برخی دیگر گفته اند که پازارگاد در ریشه (پارس کده) یعنی جایگاه و شهر پارس بوده مانند دهکده و آتشكده که جای ده و جای آتش معنی می دهد. (كاده و کده در پارسی باستان به پرورده جایگاه است) و رفته رفته، پارس کاده و پاسارکاده و پاسارگاده و به یونانی پازارگاد شده است. از تاریخ نگاران دیرین، کورتیوس رونوس تاریخ نگار رومی، سده یکم میلادی، این نام را به همین روش در کتاب خود به نام تاریخ اسکندر مقدونی نوشته است.

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

3- اشپیگل دانشمند نامدار آلمانی در جلد دوم کتاب تاریخ خود، بخشی درباره جا و واژه پاسارگاد دارد که در پیمایش آن، گفته های تاریخ نگاران کهن مانند: هرودوت، بطلیموس، آریان، استرابو و پلینیوس را آورده و خود بر این باور است که این واژه در ریشه (پارس کده) بوده است.

۴- برخی ها بر این باورند که پاسارگاه در ریشه، تور شیراز تیر 98 (پارس گاده) به پرورده تخت پارس بوده است، زیرا گاده و گاه به پرورده تخت می باشد و با گذشت زمان، پارسارگاد شده است.

دکتر رضازاده شفق استاد بزرگوار دانشگاه تهران در پیمایش جستاری بس پر ارج که در شماره فروردین ماه ۱۳۲۸ خورشیدی روزنامه پارس چاپ شیراز نگاشته و درباره واژه پاسارگاد و گفت وگویی که با پرفسور او مستد؟ در همین باره نموده و از گفته چند تن تاریخ نگار از جمله اشپیگل، بر این باور است که این واژه در ریشه (پارس گاده) پرورده تخت پارس بوده است.

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

۵- بنا به گفته هرودوت تاریخ نگار یونانی، هخامنشیان یکی از تیره های ۱۰ گانه پارس یعنی پارسارگادی ها بودند و چون قرارگاه فرمانروایی آنان در آغاز کار که شاه پارس بوده اند، این جا بوده، شاید به نام تیره ریشه ای خود یعنی پاسارگاد، آنجا را نامگذاری کرده اند، چنان که همه کرانه هایی را که این دودمان یعنی پارسی ها گرفته و به نام پارس نامیدند که تا این تاریخ به همین نام خوانده می شود.

۶- دانشمند فرانسوی (اوژن فلاندن) در کتاب سیاحت نامه خود درباره این نام، جستاری دارد و آن را درست شده از واژه فسا، پساوگرد پرورده پساگرد می داند که رفته رفته به پساگارد و پازارگاد خوانده شده است.

در پلمه گلی که به شماره ۵۳ نامگذاری شده، جایی به نام (بشی یا) یاد شده که پرفسور ژرژکامرون، پچواک گر پلمه های کلی نامبرده بر این باور است که بشی یا همان پساو فسا که اکنون یکی از شهرهای پارس است، بوده.

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

7- دکتر گیرشمن در کتاب ایران از آغاز تا اسلام می نویسد: دانشمندان چنین اندیشیده اند که نام شهر مزبور دگرگون شده ای است از پارسه گدا به پرورده اردوگاه پارسیان. و اگر این دگرگونی، درست باشد، دانستگی آن شایان پذیرش از شهر مزبور است. نگارنده بر این باور است که جای نخستین پاسارگاد، کد پارسه یا پارسکده بوده، زیرا کد و کده Kadandkada به معنی جا و مکان است که کد اگر در آغاز واژه باشد به پرورده (دیه)، روستا، شهرک می باشد، مانند: کدخدا (ارباب ده و روستا و شهر است) و کد پارسه به معنی جا و مکان و شهرک و یا روستای پارسه است و اگر در پسوند واژه باشد، کده گفته می شود مانند: آتشکده، بتکده و جز آن ها که جای آتش و جای بت است. پس اگر پارس کده گفته شود بخردانه تر است که جایگاه پارس و پارسیان می توان نامید.

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

از گفته های بالا چنین بهره گرفته می شود که پارسیان، پایتخت و قرارگاه خود را به نام خود پارس با افزودن پسوندی که گاوه پاکده یا گرد و یا با افزودن واژی کد به پیشوند آن می نامیده اند و واژه پاسارگاد برابر آنچه در بالا آورده شد، پاسارگاد، پاساگاد و پارس کده یا کد پارسه باید باشد و تخت جمشید هم که جانشین آن گردید، در سنگ نبشته های میخی به نام (پارسه) یاد گردیده که نزدیک به همین نام می باشد و می توان گمان برد که پس از کم و زیاد کردن پاره ای از واک (حرف)های آن، پاسارگاد شده، همانگونه که پرثو parathay به پهلو وخشتهر پاون ، شهربان و (هیوی پارسی هخامنشی در اوستا، دخیو dakhyu) و میترا ، مهر شده است.

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

زیرا از این افزودن و کاستن ها در زبان پهلوی بسیار است، با این همه گفتارها واژه پارس گاده و پارسکده و کد پارسه درست تر می نماید. ولی ما ناگریز هستیم این نام را همان پازارگاد یا پاسارگاد بنامیم، زیرا که این نام در باور همه خاورشناسان تراويده است، مانند این که (پارسه) پایتخت لیدی هخامنشی ها در تاریخ های اسلامی و یونانی (تخت جمشید) و (پرسپولیس) نوشته شده و اکنون نیز به همان نام ها خوانده می شود.

بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد

 

تور کیش

 

تور کیش

 

تور مشهد



:: برچسب‌ها: بررسی اسناد تاریخی نامگذاری مجموعه پاساگارد,آفر تور شیراز,رزرو تور شیراز,نرخ ویژه تور شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 ارديبهشت 1398 | نظرات ()